Cheick Conde kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

 DAMGA Editörü
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un gündemine flaş bir isim geldi. Bordo mavililer, Cheick Condé'yi listesine aldı. Peki, Cheick Condé kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Şampiyonluk mücadelesi verebilmek adına kadrosunu şekillendirmeyi sürdüren Trabzonspor, Galatasaray yenilgisi sonrası transferde gaza bastı. Bordo mavililer orta saha için bir yandan Batista Mendy için bastırırken diğer yandan da sürpriz ismi gündemine aldı. Fırtına, FC Zürich'te forma giyen Cheick Condé ile ilgileniyor. 61saat'ten Hasan Tüncel'in haberine göre Afrikalı orta saha oyuncusunun takıma katılması konusunda hem kulübü hem de menajeriyle görüşmeler başladı. Taraftarlar da futbolcu hakkında bilgi sahibi olabilmek adına araştırmalarda bulunarak detaylara ulaşmaya çalışıyor. Peki, Cheick Condé kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Cheick Condé kimdir?

Tam adı Cheick Oumar Condé olan Cheick Condé, 26 Temmuz 2000 tarihinde Gine'nin başkenti Conakry'de doğdu. 23 yaşında. 1,85 metre boyundaki orta saha ve ön libero oyuncusu futbola ülkesinin FC Sequence takımında başladı. 2019 yılında ilk yurt dışı transferini FC MAS Taborsko takımına yaptı. 2020'de ise Çekya'nın önemli takımlarından Fastav Zlin'e imza attı. Avrupa'daki ilk farklı ülke deneyimini ise 2022'de anlaştığı Zürich ile gerçekleştirdi. İsviçre ekibinde de kariyerinde de istikrarlı bir performans ortaya koyan Afrika kökenli oyuncu, sağ ayağını aktif olarak kullanabiliyor. Ülkesinin milli takım formasını ise 3 kez terletti. Güncel piyasa değeri 1.6 milyon euro olarak gözüküyor.

Cheick Condé'nin kariyeri

Trabzonspor'un listesindeki Cheick Conde, bugüne kadar 132 maçta oynadı. Söz konusu karşılaşmalarda 2 gol atıp 6 da asist yaptı. En çok dikkat çeken konu ise gördüğü sarı kart sayısı oldu. 38 kez hakemlerden sarı kart gördü ancak kırmızısı yok. Bu sezon da 4 maçta 357 dakika sahada kaldı.

Cheick Condé'nin Instagram hesabı

Genç futbolcunun Trabzonspor ile adının anılmasının ardından en çok merak edilen bilgilerinden biri de Instagram. Kendisinin 15 bine yakın takipçisi vardır. Her geçen gün de takipçi sayısı artmaktadır. @cheick_nfamary_conde adresinden profilini görüntüleyebilirsiniz.

image-4465808.jpg

image-7575517.jpg

3d8c2d740a23ffe6eacb125e56053b41.jpg

zlin-fotbal-fc-fastav-cheick-conde-09.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.