CHP Genel Başkan adayı Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

CHP Genel Başkan adayı Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?
CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Ünal Karahasan'ın kim olduğu merak konusu oluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkanlık için yarışacak bir aday daha ortaya çıktı . Ünal Karahasan CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasının ardından Ünal Karahan'ın kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Ünal Karahasan kim, aslen nereli, işi ne, kaç yaşında, sosyal medya hesapları ne?

Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP'nin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek kurultayında CHP Genel Başkanı olmak için yarışacak adaylara bir yenisi daha eklendi. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde CHP Milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan genel başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

Ünal Karahasan nereli, eğitimi ne ?

İstanbul Üniversitesi'nde Felsefe alanında eğitim gören Ünal Karahasan aslen Erzurum Şenkayalı. Edebiyatla ilgilenen Karahasan'ın yazdığı birçok kitap bulunuyor.

Adaylığını böyle duyurdu!

Ünal Karahasan adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserine sahip çıkmaya geldim. Merhaba. CHP'nin ebedi lideri, Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ben CHP'de önemli bir tartışmanın açılmasını önermeye geldim. Kibir üreten, otoritaryal bir bakış üreten, zaten oryantal bir toplum olmanın kodlarından hepimize zaman zaman sirayet eden benmerkezciliği aşan, yeni bir yönelmeyi tartışmaya geldim" diyen Karahasan, "38. Kurultayımızda Genel Başkanlık organının kaldırılarak Genel Sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim. Bizim partimizin genel başkanları, benim söyleyişimle bundan sonra dediğim olursa genel sekreterleri, partideki hizmetlerinden sonra, ülkeye borçlarını ödedikten sonra bir de dünyaya borçlarını ödemek üzere Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı'na gitmelidirler. Çok değerli Genel Başkanımızın partideki görevlerinden sonra Sosyalist Enternasyonal Başkanı olarak görmeyi Türkiye için bir kazanç ve kıvanç olarak hayal ettim."

Detaylar geliyor...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.