CHP Milletvekili Adayı Selma Aliye Kavaf kimdir?

CHP Milletvekili Adayı Selma Aliye Kavaf kimdir?
Selma Aliye Kavaf, CHP listesi 4. sıradan milletvekili adayı oldu. İşte Selma Aliye Kavaf hakkında detaylar...

İlknur Salih - Selma Aliye Kavaf hakkında araştırmalar hız kazandı. Deva Partisi'nin kurucu üyelerinden biri olan Selma Aliye Kavaf CHP milletvekili adayı oldu. Peki CHP Milletvekili Adayı Selma Aliye Kavaf kimdir? İşte Selma Aliye Kavaf hakkında detaylar...

SELMA ALİYE KAVAF KİMDİR?

1 Temmuz 1962 Denizli doğumlu Selma Aliye Kavaf 61 yaşındadır. Eğitimini orta öğrenimine kadar Denizli'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin Türkoloji Bölümünü tamamladı. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde 7 yıl öğretmen olarak görev yaptı. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

Siyasete 2002'de AKP Denizli 6. sıra Milletvekili Adayı olarak katıldı. 2002 Genel Seçimleri akabinde AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’na getirildi. Kadın Kolları Başkanlığı döneminde Türkiye’de ilk kez bir siyasi partinin kadın örgütlenmesini kurumsal anlamda gerçekleştirdi. AKP'yi çeşitli uluslararası platformda temsil etti.

2007 genel seçimlerinde Denizli milletvekili olarak mecliste yerini aldı. İlk kadın Denizli milletvekili olan Kavaf Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğü ve Peru Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kabine değişikliğinin ardından Devlet Bakanı olarak 60. Hükümette yer aldı.

9 Mart 2020'da Ali Babacan'ın kurduğuDemokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında bulundu.

Selma Aliye Kavaf, evli ve bir çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.