CHP MYK üyesi Ahmet Akın kimdir, nereli, kaç yaşında?

CHP MYK üyesi Ahmet Akın kimdir, nereli, kaç yaşında?
CHP’nin yeni MYK üyelerinin belirlenmesinin ardından yeni yönetimde yer alan isimler merak edilmeye başlandı.

Cansev Temuçin - Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu belirlendi. Yeni yönetimin açıklanmasının ardından CHP MYK’nın yeni üyeleri de araştırılmaya başlandı. O isimlerden biri de CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu MYK Üyesi olan Ahmet Akın oldu. Peki Ahmet Akın kimdir, ne iş yapıyor, nereli? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Ahmet Akın kimdir?

Ahmet Akın, 13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir Gönen’de dünyaya geldi. Evli ve iki çocuk babası olan Akın CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 25-26 ve 27. Dönemde Balıkesir Milletvekili olarak görev yaptı.

Ahmet Akın eğitim hayatı

İlk ve orta öğrenimini Gönen’de tamamlayan Akın, lise öğrenimini ise İzmir Atatürk Lisesi'nde gördü. İngiltere'nin Cambridge şehrinde Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi üzerine eğitim aldı. İspanya’da “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi” konulu eğitim ve seminerlere katıldı. İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir.

Ahmet Akın ne iş yapıyor?

CHP’nin yeni MYK’sında yer alan Ahmet Akın, enerji sektöründe faaliyet gösteren özel sektöre ait kurumlarda genel müdürlük, CEO’luk ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Ahmet Akın siyasi kariyeri

İlk olarak 2015 seçimleri sonucunda CHP Balıkesir milletvekili olarak Meclis’e girmeye hak kazandı. TBMM’nin 26. Döneminde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu'nda üyelik yaptı.

2016 yılında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu.

İyi Parti’ye geçen vekillerden

Ahmet Akın, 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile birlikte Meclis’te grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen vekiller arasında yer aldı. 10 Mayıs 2018 tarihinde CHP’ye geri döndü.

2018 Genel Seçimlerinde CHP Balıkesir 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi ve tekrar TBMM’ye girdi.

Belediye Başkanlığı adaylığından çekildi

Ahmet Akın, 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP Parti Meclisi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterildi. CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak kararı sonrasında, İYİ Parti adayı İsmail Ok lehine adaylıktan çekildi.

CHP PM üyesi seçildi

37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda parti meclisi üyesi seçildi. CHP MYK’da enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. 1 Haziran 2023 tarihinde CHP MYK’dan tüm üyelerle birlikte istifa ettiğini duyurdu. 5 Haziran tarihinde açıklanan yeni CHP MYK’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu MYK Üyesi olarak yeniden yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.