Davut Gül kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nelerdir?

Davut Gül kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nelerdir?
Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atanmasının ardından birçok vatandaş yeni atanan valinin kim olduğunu oldukça merak ediyor. Peki Davut Gül kimdir? Siyasi kariyeri nelerdir? Detaylar haberimizde..

Necdet Oktay Apaydın- Davut Gül, dün akşam Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan kararla yeni İstanbul Valisi olarak atandı. Peki yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül'ün siyasi kariyeri nelerdir? Detaylar haberimizde..

Davut Gül kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nelerdir?

Davut Gül 1974 yılında Erzurum Horasan'da doğmuştur. 05 Haziran 2023 akşamı Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kara ile İstanbul Valisi olarak atanmıştır. Gül, Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. 2000 yılında Gaziantep'de kaymakam adayı olarak mesleğe başlamıştır. Muğla-Kavaklıdere, İzmir-Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere'de yurt dışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinde yüksek lisansını tamamlamıştır. Kırklareli-Kofçaz kaymakamı olarak atanmıştır. 2003-2005 yılları arasında Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006 yılları arasında Karaman vali yardımcılığı, 2006-2009 yılları arasında Gürün kaymakamı olarak görev yapmıştır. 2009'da Türk İdareciler Derneği tarafından "Yılın Kaymakamı" seçilmiş olan Davut Gül, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'nü kazandı. Gördes ve Şarkışla kaymakamlık vazifesini yapmış, 2015'te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü daire başkanlığına atandı. 1 Haziran 2016 tarihinde Sivas valisi olarak atandı. 27 Ekim 2018'de Gaziantep valiliği görevine atandı. Son olarak Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte 5 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Valisi olarak atanmıştır. Davut Gül evli ve bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.