Devrim Barış Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli?

Devrim Barış Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli?
CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinden ayrılan Onursal Adıgüzel’in yerine getirilen Devrim Barış Çelik’in kim olduğu araştırılmaya başlandı.

Cansev Temuçin - CHP’de Onursal Adıgüzel’in koltuğuna kimin oturacağı belli oldu. Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirildi. Peki Devrim Barış Çelik kimdir, ne iş yapıyor, kaç yaşında?

CHP’de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs seçimlerinin ardından görevinden istifa etmişti. Büyük ses getiren bu haberin ardından, Adıgüzel’in koltuğuna kimin oturacağı merak konusu olmuştu. Bugün yapılan bir açıklama ile CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Devrim Barış Çelik getirildiği açıklandı.

Haberin duyulmasının ardından vatandaşlar, Devrim Barış Çelik’in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki hayatı ve kariyeri pek çok kişi tarafından merak edilen Devrim Barış Çelik kimdir? İşte yanıtı…

Devrim Barış Çelik kimdir?

14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, CHP’den İzmir 1. bölge 8. sıra adayı olan Devrim Barış Çelik, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre TBMM’ye girmeyi başaramadı. Aynı zamanda CHP PM üyesi olan Çelik, 1978 yılında dünyaya geldi.

Devrim Barış Çelik eğitim hayatı

İlköğretimini Aydın’da başlayıp İzmir’de tamamlayan Çelik, orta ve lise eğitimini de İzmir’de gördü. Lisan eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı.

Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yaptı. Halen bilim uzmanı olarak doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Devrim Barış Çelik ne iş yapıyor?

CHP’nin yeni Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Devrim Barış Çelik, üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanlarında dersler verdi. Çeşitli, kamuoyu araştırma şirketlerinde çalıştı. Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku alanlarında çok sayıda makale ve araştırma raporu yazdı, danışmanlık yaptı.

Turizm, gıda, reklam, sağlık ve inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği ile icra kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

Dernek üyelikleri

​İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) yönetim kurulu başkanlığı ve Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) başkanlar kurulu üyeliği, İzmir Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesidir.

Siyasi kariyeri

Devrim Barış Çelik siyasi kariyerine ise Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladı. 24. ve 25. Dönemde CHP İzmir milletvekili aday adayı oldu. 2018 ve 2023 seçimlerinde CHP’den İzmir milletvekili adayı olarak gösterildi.

CHP’de mahalle, ilçe ve il delegelikleri yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37nci İzmir İl Kongresi’nde “Kurultay Delegesi”, 37nci Olağan Kurultayı'nda ise "Parti Meclisi Üyesi" seçildi. Halen, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi olarak "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürütmektedir.

Devrim Barış Çelik’in sosyal medya hesabı var mı?

Twitter platformunu aktif olarak kullanan Devrim Barış Çelik, @bdcelik kullanıcı ismiyle Twitter’de yer almaktadır. Çelik Instagram’da da aynı kullanıcı ismiyle takipçilerine seslenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.