Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız kimdir, kariyeri ve hayatı?

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız kimdir, kariyeri ve hayatı?
Erol Ayyıldız birçok kişi tarafından oldukça araştırılıyor. Yeni görevi olan Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan isim olan Erol Ayyıldız kimdir? Kariyeri ve hayatı hakkındaki tüm detaylar haberimizde..

Hüsamettin Ozan Aslan- Dün akşam açıklanan yeni Emniyet Genel Müdürlüğüne Erol Ayyıldız'ın getirilmesi ile birçok kişi sosyal mecralardan Erol Ayyıldız ile ilgili araştırma yapıyor. Bu haberimizde Erol Ayyıldız'ın hayatı ve siyasi geçmişi hakkında bilgi vereceğiz.

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız kimdir, kariyeri ve hayatı?

Erol Ayyıldız, 1966 yılında Giresun'un Piraziz ilçesinde dünyaya gelmiştir. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1989 yılında meslek hayatına başlamış ve Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. Sonrasında Ulubey, Ekinözü, Kozaklı Kaymakamlıkları, Bitlis Vali Yardımcılığı, Çayeli Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. Zonguldak Valiliğine 2011 yılında, Aydın Valiliğine ise 2013 yılında görevlerini sürdürmüştür. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliğine atanmıştır. 9 Haziran 2020 tarihinde İzmir Valiliğinden Eskişehir Valiliğine atanmıştır. 26 Haziran 2023 tarihinde ise Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.