Mehmet Şimşek kimdir, nereli, özel hayatı ve siyasi kariyeri

Mehmet Şimşek kimdir, nereli, özel hayatı ve siyasi kariyeri
Mehmet Şimşek birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından oldukça araştırılan ve merak edilen bir isim. Bizlerde bu haberimizde Mehmet Şimşek kimdir? ve hayatına dair tüm detayları aktardık..

Necdet Oktay Apaydın- 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin bitmesi ve yeni kabinenin kurulma hazırlıklarının tüm hızıyla devam etmesiyle Mehmet Şimşek'in ismini çok sık duyuyoruz. Birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından Mehmet Şimşek oldukça araştırılıyor. Bu haberimizde Mehmet Şimşek kimdir? Nerelidir? Özel hayatı ve siyasi geçmişini, hayatına dair tüm detayları haberimizde topladık. İşte Mehmet Şimşek ve tüm merak edilenler...

Mehmet Şimşek kimdir? Nerelidir?

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 yılında doğmuştur. Aslen Gercüşlüdür. İlk ve orta öğrenimini Gercüş'te tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara'da Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü üzerine yapmıştır. Aynı fakültede bir yıla kadar araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gitmiş ve Exeter Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Bu dönemde de babasının ölüm haberini almıştır. Finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye'ye geri dönmüştür.

Mehmet Şimşek'in Özel Hayatı

Mehmet Şimşek 1999 yılında Annalise Granwald isimli Amerikalı finansçı ile evlenmiş ve 2009 yıında boşanmıştır. Şuan Esra Kara ile evli olup 2010 yılında evlenmiştir. Bu evliliğinden ikiz kızları ve bir oğlu vardır. Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının yanı sıra, Birleşik Devletler ve İngiltere vatandaşlığı da bulunmaktadır ve çok iyi seviyede ingilizce bilmektedir.

Mehmet Şimşek'in Siyasi Kariyeri

Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan hükûmetlerde görev almış ve 2007, 2011, 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak meclise girmiştir.

Şimşek, 60. Türkiye Hükümeti'nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olmuştur. Ayrıca Erdoğan'ın kurduğu 61. Türkiye Hükûmet ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. Türkiye Hükûmeti, 63. Türkiye Hükûmeti ve 64. Türkiye Hükûmeti'nde de yer almıştır.
Başbakan yardımcılığı da yapmış olan Mehmet Şimşek, 2013 yılında Avrupa’da yılın maliye bakanı seçildi. 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Gaziantep milletvekili olarak ilk kez meclise girdi ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan hükûmette ekonomiden sorumlu devlet bakanı oldu.

Ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevinin yanı sıra 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.