Nenad Bjelica kimdir? Hangi takımları çalıştırdı ve kaç kupa aldı

Nenad Bjelica kimdir? Hangi takımları çalıştırdı ve kaç kupa aldı
Trabzonspor'un Teknik Direktörü Nenad Bjelica günün en çok aranan isimlerinden biri oldu. Peki, Nenad Bjelica kimdir? Hangi takımları çalıştırdı ve kaç kupa aldı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Abdullah Avcı'nın görevinden ayrılmasından sonra birçok teknik adamla görüşen Trabzonspor, istediği sonucu alamamış ve son 2 karşılaşmaya İhsan Derelioğlu ile çıkmıştı. Dün Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan bordo mavililerde 1 numara sorunu çözüldü. Yönetim, tercihini Hırvat antrenör Nena Bjelica'dan yana kullandı ve bu gece şehre davet etti. Yapılacak görüşmelerin ardından yarın imzaların atılması bekleniyor. Peki, Nenad Bjelica kimdir? Hangi takımları çalıştırdı ve kaç kupa aldı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Nend Bjelica kimdir?

Nenad Bjelica, (d. 20 Ağustos 1971, Osijek/Hırvatistan) profesyonel teknik direktördür. Futbolculuk kariyerinde Metalak ve Osijek formaları ile alt ypıdan başlamıştır. İlk yurt dışı deneyimini Albacete ile yaşamış, bir sonraki durağı Betis olmuştur. 1998'de Las Palmas'a imza atmıştır. NK Osijek ile eski takımına geridönse de 2. kez gurbete çıkmıştır. Kaiserslautern ile sözleşme imzaladıktan 3 yıl sonra bu kez Avusturya takımlarından Admira Wacker'e geçiş yapmış, son takımı olarak da FC Karnten'de kariyerine nokta koymuştur.


Kendini ailesine ve işine adamış bir insanım. Ailemle beraber olmayı, arkadaşlarımla beraber olmayı severim. Çalışmayı çok severim, futbolu çok severim. 40 yıldan fazladır futbolun içindeyim. Eskiden oyuncu, şimdi de antrenör olarak hayatımın büyük bir bölümünü futbola adıyorum. Gün içerisinde sadece antrenmanlarda değil, ayrıca evdeyken de işime, futbola adanmış durumdayım! Aynı zamanda aileme, çocuklarıma, eşime, köpeğimiz Rocky Balboa’ya vakit ayırırım, onlarla güzel zamanlar geçiririz. Çok normal, çok sakin biri olarak ifade edebilirim kendimi. Bazen maçlarda bunun aksi yönde bir görüntü olsa da tabii ki sinirimin çok yükseldiği anlarım olabiliyor, çünkü kazanmayı çok ama çok istiyorum. Böyle durumlarda da insanların aklında benimle ilgili, aslında beni çok yansıtmayan bir görüntü de oluşabiliyor. Herkese saygı duyarım, esnek bir insanımdır, arkadaşlarıma arkadaş ama herkesle de iyi anlaşan birisiyimdir. - Trabzonspor Dergisi


nenad bjelica

Nenad Bjelica Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbolu bıraktıktan hemen sonra FC Karnten'de antrenörlüğe başlayan Nenad Bjelica sonrasında bu kulüpte teknik direktör olarak da çalıştı. 2009'un mart ayında ise FC Lustenau'ya imza attı. 2010-2013 yıllaır arasında WAC-St. Andra ile yeni bir macera yaşadı. Kariyer sıçramaısını bu kulüpte gerçekleştirdikten sonra Austra Wien'e transfer oldu. Buradaki kısa yolculuğunun ardından Spezia'ya anlaştı. 61 maç süren İtalya macerası sonrasında Lech Poznan ile el sıkıştı. 2 sene boyunca da Dinamo Zagreb'de görev yaptı. Başkent ekibinden sonra Osijek'e bu kez teknik adam olarak döndü. 18 Nisan 2023 Salı günü Trabzonspor'un Abdullah Avcı'dan sonraki antrenörü oldu.

  • Doğum tarihi: 20 Ağustos 1971
  • Kaç yaşında: 48 yaşında
  • Nereli: Osijek, Hırvatistan
  • Antrenör olarak görev süresi: 1.51 Yıl
  • Boy: 1,81 m
  • Tercih edilen formasyon: 4-3-3 ofans taktik


Nenad Bjelica hangi kupaları kazandı?

Hırvat teknik adam bugüne kadar toplamda 5 kupa kazanmıştır. 2 kez Hırvatistan ligi ve 1 defa Hırvatistan Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Diğer kupalarını ise WAC-St. Andra ile yaşadı. Bölgesel lig ve 2. ligde şampiyonluklar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.