Rayyan Baniya kimdir, kaç yaşında nereli ve Türk statüsünde mi?

Rayyan Baniya kimdir, kaç yaşında nereli ve Türk statüsünde mi?
 DAMGA Editörü
Trabzonspor'un transfer listesinde bulunan ve açıklanması an meselesi olarak görülen Rayyan Baniya, günün en çok aranan isimleri arasına girdi. Peki, Rayyan Baniya kimdir, kaç yaşında nereli ve Türk stsatüsünde oynayacak mı? İşte detaylar...

Bu sezon yaptığı transferlere rağmen eksiklere nokta koyamayan ve bunun yanı sıra sakatlıklardan dolayı problem de yaşayan Trabzonspor, ikinci harekata başlamıştı. Yeni liste üzerinden şekillenen operasyonda ilk olarak Taxiarchis Fountas dün akşam İstanbul'a gelmişti. Bugün ise Karagümrük'te forma giyen Rayyan Baniya ile anlaşıldığı öğrenildi. Kendisi hakkında da çok sayıda sorgulama gerçekleştirilerek bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, Rayyan Baniya kimdir, kaç yaşında nereli ve Türk stsatüsünde mi? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Rayyan Baniya kimdir?

Rayyan Baniya 18 Şubat 1999 tarihinde İtalya'nın Bologna kentinde doğmuştur. 24 yaşındadır. Türk ve İtalyan vatandaşlıkları bulunmaktadır. Beninli bir baba ve Türk annenin oğlu olan Baniya futbola Modena alt yapısında başladı. Burada profesyonelliğe imza attı. Hellas Verona, Renate ve'de kiralık oynadıktan sonra yeni adresi Karagümrük oldu. 2021 yılında Karagümrük'e imza atan Baniya, performansıyla adını milli takım havuzuna taşımayı başardı. İstanbul temsilcisinde çıktığı 33 karşılaşmada 2 gol atmayı başardı. Kulübüyle 2025 yılına kadar kontratı bulunuyordu. Güncel değeri 2.7 milyon euro olan ve birçok İtalyan ekibinin listesinde yer aldığı öğrenilen 1.94 metre boyundaki genç stoper artık Trabzonspor için sahada ter dökecek.

Baniya annesinin Türk olması nedeniyle yabancı statüsünde oynamayacak.

5487216.webp

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.