Trabzonspor'a geri dönüyor! Abdullah Avcı kimdir?

Trabzonspor'a geri dönüyor! Abdullah Avcı kimdir?
Bu sezon istediği sonuçları alamayan Trabzonspor'da Nenad Bjelica ile yolların ayrılmasına kesin gözle bakılıyor. Yerine gelmesi en muhtemel isim ise Abdullah Avcı.

Yeni sezona büyük umutlarla başlayan ancak yaptığı transferlere rağmen şu ana kadar aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor'da kan değişimi yaşanacak gibi gözüküyor. Geçen senenin son döneminde takımın başına getirilen Nenad Bjelica'nın gönderilmesine kesin gözle bakılıyor. Artık saatlerin sayıldığı Hırvat teknik adamla görüşmeler devam ediyor. Anlaşma yapıldığı an KAP'a bildirilecek ve yeni teknik direktör duyurulacak. O isim Abdullah Avcı. Deneyimli çalıştırıcı ikinci döneminde yine bordo mavililerin başarısı için ter dökecek. Peki, Abdullah Avcı kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda çalıştı? Tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Şampiyonluk getirmişti

2020 yılının kasım ayında kendisine yapılan teklifi kabul ederek Trabzonspor'da zorlu bir mücadeleye başlayan Abdullah Avcı, kısa sürede kulübü getirdiği nokta ile büyük başarı yakalamış ve bordo mavilileri uzun süre sonra şampiyonluğa taşımıştı. İlk devre bittiğinde 3 rakip teknik direktörün görevinden ayrılmasını sağlayan ve çok büyük bir farkla sezonu önde götüren Avcı ayrıca 2 Süper Kupa zaferi de yaşadı.

Son senesi kötüydü

Şampiyonluk yaşadıktan sonraki sezonda yine aynı başarıyla taraftarlarını sevindirmek isteyen Trabzonspor'da yapılan transferler karşılık bulmamıştı. 14 takviye ile sezona başlayan Karadeniz temsilcisi hem Avrupa'da katıldığı 3 kulvardan elendi hem de Süper Lig'de çok uzun bir süre önce havlu attı. Mart ayında dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun istifasıyla birlikte Avcı da istifasını verdi ve tazminat almadan ayrıldı.

Abdullah Avcı kimdir?

Abdullah Avcı (d. 31 Temmuz 1963, İstanbul) eski futbolcudur ve şu an profesyonel olarak teknik direktörlük yapmaktadır. 60 yaşındadır. Aslen Rizelidir. Kariyerine İstanbulspor'da Aykut Kocaman'ın yardımcısı olarak başlayan ve sonrasında Metin Türel ile Ziya Doğan'ın da yanında çalışan Avcı, U21 takımını da yönetip gençlik gelişim koordinatörlüğü yaptı. Bir sonraki adresi Galatasaray U21 oldu. Milli takımdan gelen teklifle beraber 1 sene U17 ekibini çalıştırdı. Kulüp kariyerine şu an Başakşehir ismi ile faaliyetini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile devam etti. Burada yaptıklarıyla ülkeye damga vurmayı başardı. Zirve mücadeleleri verdi. Türkiye Kupası finali oynadı. Büyük takımlarla anılan oyuncularla çetin bir mücadele gücü ortaya kondu. O gittikten sonra ilk kez küme düşüldü. A Milli Takım ile yeniden ay yıldızlı eşofmanı sırtına geçirdi ancak kariyeri 18 maç sürdü. Evine dönüş yaparak 2014 ila 2019 yılları arasında yeniden Başakşehir'i çalıştırdı. 2019-2020 sezonunda Beşiktaş kadrosuna kattı ancak beklentilerin gerisinde kalınca kulübün o dönemki karışıklığı da etki etti ve Avcı görevinden ayrıldı. Yine 8'inci haftanın ardından gelen milli ara sonrasında Eddie Newton'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Çıktığı 116 karşılaşmada 1.93 puan ortalaması tutturup 3 kupa kaldırdı. Özellikle Süper Lig şampiyonluğu efsaneler arasında yer almasını sağladı. Kasket modasını getirdiği şehirde Trabzonsporlu taraftarların sevgilisi haline geldi. Şimdi yeniden bordo mavili formayla savaşmaya hazırlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.