Yavuz Ağıralioğlu kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nelerdir?

Yavuz Ağıralioğlu kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nelerdir?
Yavuz Ağıralioğlu, son dönemlerde gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarla adından oldukça söz ettirip birçok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen bir siyasi liderdir. Peki Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Nerelidir? Hayatı ve siyasi kariyeri nelerdir?

Necdet Oktay Apaydın- Son günlerde oldukça konuşulan isimlerden biri de Yavuz Ağıralioğlu. Yaptığı açıklamalarla çok konuşulması ile Yavuz Ağıralioğlu, birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Nerelidir? Hayatı ve siyasi kariyeri nelerdir? Bütün ayrıntılarıyla haberimizde..

Yavuz Ağıralioğlu kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri nelerdir?

1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştır. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Yavuz Ağıralioğlu, babası Mustafa Ağıralioğlu gibi öğretmen olan, Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde 3 çocuk babasıdır. Hâlen Türkiye İnisiyatif Merkezi’nin başkanlığını yürütmekte olan Yavuz Ağıralioğlu, siyasî faaliyetlerinin yanı sıra, Sorgun’da bulunan kaplıca tesisleri ile ve Ankara merkezli peyzaj, inşaat firmasıyla da ticarî faaliyetlerini sürdürmektedir.

27. dönem İYİ Parti İstanbul milletvekili adayıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.