Yüksel Taşkın kimdir? CHP Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın kaç yaşında ve nereli?

Yüksel Taşkın kimdir? CHP Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın kaç yaşında ve nereli?
Yüksel Taşkın CHP Milletvekili Adayı oldu. Peki Yüksel Taşkın kimdir? CHP Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın kaç yaşında ve nereli?

Emre Yüksel - CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın CHP İzmir Milletvekili Adayı olmasının ardından hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki Yüksel Taşkın kimdir? Yüksel Taşkın Türk siyasetci ve siyaset bilimcidir. İşte Yüksel Taşkın hakkında detaylar...

YÜKSEL TAŞKIN KİMDİR?

1972 Rize doğumlu Yüksel Taşkın 51 yaşındadır. 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü tamamladı. Aynı bölümde yüksek lisansını ve doktorasını yaptı. Öğrencilik döneminde Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu’nda çalıştı.

2002'de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde akademik çalışmalarına başladı. New York Üniversitesi, Hollanda Modern Dünyada İslam Çalışmaları Uluslararası Enstitüsü, Northwestern Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

2009'da doçent, 2015'de profesör unvanı aldı. 11 Ocak 2016 tarihinde 1128 akademisyenin imzasıyla yayımlanan Barış İçin Akademisyenler bildirine imza attı. Bu nedenle Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden 7 Şubat 2017 tarihinde ihraç edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.