Koronavirüsü takan var mı?

Başlıktaki soruyu bir kere daha soruyorum. Koronavirüsü takan var mı? Bakın dün günlerden pazardı. Sokakları gördük, caddeleri gördük. Sahilleri gördük.

Sahiller insandan geçilmiyor. Parklar deseniz gene aynı. Cumartesi gününe gidin İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi tıklım tıklım. Esenyurt Meydanı dolup taşıyor, Beylikdüzü Yakuplu – Gürpınar deseniz gene aynı. Avcılar Marmara Caddesi'ne gidin aynı, Büyükçekmece Kordon'da yürüyün aynı.

Her yer kalabalık her yer insan dolu. Peki bu koronavirüs gerçeği ne olacak? Vaka sayıları her gün artıyor. O da yetmiyor ölümler gitgide artıyor. Günde 30 bin vakalar görünmeye, 150'nin üzerinde ölüm rakamaları gerçekleşmeye başladı.

Artık diyorum bakın hala artık diyorum şu koronavirüsü biraz ciddiye mi alsak? Tamam anlıyorum.

Devletin gücü nefesi kalmadı. Devletin kasası boş. Kasada para mara yok. Para olmadığı içinde ekonomi canlansın diye açılmaya gittiler. Kafeler açık, lokantalar açık, meydanlar açık, caddeler açık. İyi güzel de; sonuç? Sonuç 30 bin vaka 150 ölü...

Bu milletin canının hiç mi değeri yok? Hadi millet canının kıymetini bilmiyor, devlette mi bilmiyor? Devletin vatandaşına sahip çıkması, ekonomik anlamda desteklemesi ve sosyal güvence ile koruma altına alarak kapanmaya gitmesi şart.

Yoksa böyle devam ederse yakında;

Şinanay da yavrum şinanay türküsünü söylemeye başlayacağız!

Bakın size bugünün değil dünün değil 27 Mart'ın bilançosunu gösterelim;

“Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. Son 24 saatte yapılan 223 bin 214 testte, 30 bin 21 vaka ile 1281 koronavirüs hastası tespit edildi. Bugün yaşamını yitiren 151 kişi ile toplam can kaybı 30 bin 923'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nca duyurulan 'Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu'na göre; son 24 saatte yapılan 223 bin 214 testte 30 bin 21 vaka, 1281 hasta tespit edildi. Virüs nedeniyle 151 kişi hayatını kaybederken, 18 bin 892 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Bugünkü verilerle toplam test sayısı 37 milyon 657 bin 127, toplam vaka sayısı 3 milyon 179 bin 115, toplam vefat sayısı 30 bin 923, toplam ağır hasta sayısı1886, toplam iyileşen sayısı ise 2 milyon 939 bin 929 oldu. Tabloda haftalık oranlar ise hastalarda zatürre oranı yüzde 4,2, yatak doluluk oranı yüzde 53,8, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,0, solunum cihazına bağlı (ventilatör) doluluk oranı yüzde 23,3, ortalama temaslı tespit süresi 9 saat, filyasyon oranı yüzde 99,9 şeklinde yer aldı...”

Neden bunu gösterdim?

Bugün ne? 29 Mart. Kaç gün geçti bu bilanço üzerinden sadece 2 gün. Peki bugünün bilançosu nasıl? 27 Mart'a rahmet okutur değil mi?

O zaman lütfen biraz dikkat!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi