Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali

Tiyatro Anadolu’nun topraklarında varolmuş ve dünyanın hiçbir yerinde ülkemizdeki kadar antik tiyatronun olmaması aslında tiyatroya geçmişten verdiğimiz önemi gösteriyor. Son yıllarda tiyatroya azalan talebi daha da arttırmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu ülkenin sanatçıya ve sanata ihtiyacı var. Dolayısıyla tiyatro sanatını da ülkemizde var etmemiz gerekiyor.

Bugün siz değerli okurlarım için 10 Kasım’da gerçekleşecek birçok tiyatro etkinliğinden bahsetmek isterim.

Bodrum’da yaşayanlar için ya da yakın zamanda Bodrum’a gidecek olanlar kesinlikle bu etkinliği kaçırmamasında fayda var. Özellikle son yıllarda Bodrum, gece hayatı ya da sadece tatil mekanı olarak anılması algısını kırmak açısından birçok sanatsal faaliyetlerini artırmaya başladı.

Bu etkinliklerden biri 03 Kasım’da başlayan yaklaşık 2 hafta boyunca sürecek olan 1.Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali'ne değinmek istiyorum. Festival “Sen Yeter ki Gel” sloganıyla Cumhuriyet’in 100. yılında sanatseverlerle buluştu.

Festival, Bodrum Kalesi’nde Yücel Erten’in yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Deli Dumrul” oyunuyla başladı. Her gün dans ve oyunlarla, söyleşilerle devam ediyor. 8 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 20:00’de Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde Sema Moritz‘in “Efsane Hanımlar” 1895-1940 yılları arasında İstanbul’da sahne alan kadın sanatçıların eserleri seslendiriliyor.

10 Kasım 2023 Cuma günü düzenlenecek olan Atatürk’ün şarkılarının seslendirileceği konser Atamızın ölüm yıldönümünü olması sebebiyle tüm halka ücretsiz olacak. Şarkıların Cumhuriyeti özel gecesi Heredot Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

6 farklı ülkenin 23 prodüksiyonu ile düzenlenen festival, tiyatro severler için gösterim yapacak olması ülkemiz ve Bodrum için kültürel gelişime katkısı çok büyük olacaktır.

Bodrum’da yaşayan sanatçılar ve Bodrum Belediye Başkanı’nın desteğiyle tiyatrocu rejisör Mustafa Avkıran ve eşi Övül Avkıran sanat yönetmenliğini üstlendiği 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali, 6 farklı ülkenin katıldığı oyunlarla seyircisinin karşısına geçecek.

Cumhuriyetin 100. yıldönümünde açılan Bodrum Kültür Sanat Merkezi festivale de ev sahipliği yapıyor. İçerisinde yer alan salonları akademik çalışma ve yaşam alanları, kafeleriyle hizmet vermeye devam edecek.

Bodrum Kalesi ve Antik Tiyatrosu’nun restorasyonunun tamamlanması, böyle bir tiyatro festivaliyle anılması ülkemizi ve Bodrum’un tanıtımı açısından oldukça değer katmaktadır. Öyle ki birçok sanatçının Bodrum’a yerleşmesi Kültür Sanat Merkezi’nin açılması ve böyle değerli bir festivale ev sahipliği yapması Bodrum’un marka olması için yeterli olacaktır.

Festivalle ilgili bilgi almak isterseniz BOTİFEST üzerinden bilgi alabilir ve biletler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi