Yönetmen Martin Scorsese Hz. İsa'yı Anlatan film çekecek

Berrin Yeşiltepe - 80 yaşındaki Amerikalı yönetmen Martin Scorsese, tartışmasız tüm zamanların en önemli film yapımcılarından biridir. Goodfellas, Taxi Driver, Raging Bull, The Wolf of Wall Street, The Departed "Para Avcısı", "Zindan Adası" ve "The Irishman" gibi filmlere imza atan ünlü yönetmen Martin Scorsese, Papa Francis ile bir araya geldi. Buluşmaları ünlü yönetmen Scorsese tarafından haber yapıldı ve hatta Hz. İsa filmiyle alakalı yönetmen yeni filminin ipuçlarını verdi. Birçok efsane filmde adından söz ettiren Scorsese, yakında Robert'ın başrolde yer alacağı yeni bir filmle karşımıza çıkacak.
Scorsese, son filminin gösterildiği Cannes Film Festivali'nin ardından geçtiğimiz hafta sonu İtalya turnesine çıktı. Ünlü yönetmen, önemli bir toplantıda yeni filmi hakkında konuştu.

Scorsese, İsa’yı anlatan bir film çekeceğini açıkladı

Cumartesi günü Vatikan'da Papa ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Scorsese, "Papa'nın sanatçı çağrısına bildiğim tek şekilde yanıt verdim.
İsa hakkında bir film yazarken, İsa merkezli bir film yapacağını söyledi.

Bir film üzerinde çalışmaya başlamak üzere olduğunu da sözlerine ekleyen efsane yönetmen, bunun bir sonraki projesi olabileceğini ima etti. Film hakkında daha fazla detay açıklanmadı.

Katolik olarak yetiştirilen Scorsese, dindarlığıyla tanınır. Bu durumun etkileri yönetmenin hayatında ve filminde kendini göstermektedir. Nikos Kazancakis'in İsa'nın insani yönüne odaklanan The Last Temptation of Christ adlı romanından uyarlanan 1988 yapımı bir film yönetmişti. Film, o sırada İsa'nın tasvir edilme şekli nedeniyle tartışmalıydı.

2016 yılında vizyona giren "Sessizlik" adlı dini bir filmi de izlemiştim. Konuşmasında her iki filmden de söz eden Scorsese, Silence'ı "İsa'nın adamını incelememizde bir sonraki adım" olarak tanımlıyor. Vatikan'da da gösterilen film, 17. yüzyıl Japonya'sında iki rahibin gördüğü zulmü konu alıyordu.

Martin Scorsese'nin yönettiği ve başrolde yeni bir yıldızın yer aldığı Killers of the Flower Moon, 6 Ekim 2023'te sinemalarda. Fragman ve film hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki içeriğe göz atın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi