Aydilge’nin “pavyon” eleştirisi olay yarattı!

Aydilge’nin “pavyon” eleştirisi olay yarattı!
Ünlü şarkıcı Aydilge’nin İnci Taneleri dizisi fragmanının yayınlanmasının ardından popülerleşen pavyon kültürüne yönelik sözleri viral oldu.

Kanal D’de yayınlanmaya hazırlanan İnci Taneleri dizisinde Hazar Ergüçlü tarafından hayat verilen ve pavyonda çalışan Dilber karakterinin fragmanda yer alan dans sahneleri olay yaratmıştı. Milyonlarca izlenen fragmanda çalan “Gemileri Yaktım” şarkısı da bir anda en çok dinlenenler arasında girerken, Ankara’da kadınlara pavyon dansı dersi veren kurslar açıldığı ortaya çıkmıştı.

Şarkıcı Aydilge gün yayınladığı bir video ile pavyon kültürünün popülerleşmesini eleştirdi. Dizideki Dilber karakteri üzerinden topluma yönelik eleştirilerini sıralayan Aydilge, “"Dilber dans ederken siz bu acıların üzerinde tepiniyorsunuz" dedi. Ünlü şarkıcı videosunu "Hesabı gerçek Dilber’ler ödeyecek hem de belki de hayatlarıyla…" diyerek tamamladı.

İşte Aydilge’nin videosunda yer alan o sözler: "Babamın yıllar önce bir hastası vardı. Pavyonda çalışan ve mide kanseri olan bir kadın. Aşırı içkiye, sigaraya ve şiddete maruz kalmış bir kadın. Babam ona kanser olduğunu açıkladığında kadın 'Doktor bey ben zaten kanserin içindeyim' demiş. Şimdi bu pavyon dansıyla ilgili amma duyar kastınız diyenler var. Evet kadınlar belki o elbise ile sadece beğenilmek ve popüler bir dansı taklit etmek, cinsel olarak arzulanmak istiyorlar. Kişisel tercihleri ne diyebiliriz ki. Ama şunu da hatırlatmak gerekir; o elbise sadece bir elbise değil, o dans sadece bir dans değil, onların temsil ettiği pavyon kültürü binlerce kadının acısıdır."

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.