Bin yıl geçse bu acı dinmez!

Bin yıl geçse bu acı dinmez!
Türkiye, geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı.

4 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem nedeniyle Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi. 50 binden fazla canımızı kaybettiğimiz felaketin 1. yıl dönümünde

ASRIN FELAKETİNDE 53 BİN 537 CANIMIZ HAYATA VEDA ETTİ

Türkiye'de, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı. Türkiye'nin uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdiği deprem sonrası 93 ülkeden arama kurtarma ekipleri bölgede çalışmalara katıldı. 120 bin kilometre karelik alanda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği depremler 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açtı.

ilk-depremden-kurtulan-3-kisilik-aile-ikincisinde-enkaz-altinda-kaldi-1966-dhaphoto14.jpg

AFET KONUTLARININ BİR AN ÖNCE BİTİRİLMESİ GEREKİYOR

Bu büyük felaketin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, deprem bölgesinde hayat bir türlü normale dönmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, 4 milyondan fazla insanının ya bölgeyi terk etmiş ya da konteynerlere sığınmış durumda olduğunu söyledi. Zeybek, “Konteynerlerde ne kadar süre kalınabilir? Durum çok vahimdir ve afet konutlarının bir an önce bitirilmesi gereklidir” eleştirisinde bulundu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “Bir sene sonra, hala temel ihtiyaçlarına erişemeyen vatandaşlarımızın yaşadıklarını unutamayacağım. Sırf seçim geliyor diye, apar topar konut yapmaya çalışanların; acıdan devşirmeye çalıştıkları fırsatları unutmayacağım” tepkisini gösterdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALLAH'A EMANET!

Fay hatlarının üzerinde kurulu şehirlerimizde belli aralıklarla binlerce vatandaşımızı kaybetmemize rağmen, dönüşüm konusunda belirsizlik devam ediyor. Deprembilimcilerin uyarılarına rağmen, en ufak bir depremde bile yıkılacak binlerce binada binlerce insanımız yaşıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.