Sağlıklı gıda hepimizin hakkı

Sağlıklı gıda hepimizin hakkı
Cerrahpaşa’da sağlık hizmeti üreten emekçiler, sağlıksız koşullarda yemek yediklerini belirterek, "Sağlıklı koşullarda sağlıklı gıda hepimizin hakkı" dedi

HABER: ANIL BODUÇ - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri yemekhanedeki sağlıksız koşullara karşı yemekhane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yıkılması planlanan yemekhane binası yerine kurulan yemekhanedeki yemek için sağlıklı ortamın sağlanamadığını söyleyen emekçiler, "Sağlıklı ortamda sağlıklı yemek istiyoruz" dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Hemşire ve Tüm Sağlık Personelleri Sendikası'nın (Hep-Sen) çağrısıyla gerçekleşen açıklamaya katılan emekçiler "Sağlıklı koşullarda sağlıklı gıda hepimizin hakkı" yazılı pankart taşıdı. "Sistemi zehirlediğiniz yetmedi sıra bize mi geldi?", "Plastik çatal kaşık bıçak köpük tabldot istemiyoruz", "Sık sık besin zehirlenmesi vakası yaşanıyor önlem alınsın" yazılı döviz taşıyan sağlıkçılar adına basın açıklamasını Hep-Sen İş Yeri Temsilcisi Senem Özen okudu.

Bu koşulları kabul edemeyiz

Sağlıkçıların uzun süredir yemeklerden şikayetçi olduğunu hastanede yemek yiyemediğini söyleyen Özen, "Hijyen ve kalite açısından birçok defa şikayet konusu olan yemeklerin düzeltilmemesi, aksine besin zehirlenmesi şikayetlerinin artması hastane çalışanlarını yemekhaneden tamamen uzaklaştırmıştır" dedi. Sağlık emekçilerinin evden yemek getirdiğini aktaran Özen, "Yemekhanede yemekler tek kullanımlık köpük tabldotta servis edilmekte, plastik çatal, kaşık ve bıçak kullanılmaktadır. Ellerimizi yıkayabileceğimiz bir lavabo bulunmamaktadır. Yanı başımızdaki çöp konteynırlarından gelen koku nedeniyle yemek yiyemez hale geldik. Sağlık hizmeti sunan biz sağlık emekçileri, hastalara yeterli ve dengeli beslenmelerini, hijyen koşullarını anlatırken, bizlerin maruz kaldığı bu koşulları kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Hiç konforlu sayılmıyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yönetimini taleplere yanıt vermemekle eleştiren Özen, "Yönetim, hastanenin taşınma sürecinde yaşanan kaotik ortamda, sorunların çözümü noktasında en son sıraya çalışanların kreş sorununu, ulaşım sorunu, yemek sorununu koymuştur. Kreş kapatılırsa, servisler kaldırılırsa, yemekler kötü çıkarsa personel yemek yemezse hastane kasasından para çıkmamış olacak düşüncesindedirler. Oysa çalışan sağlığı, güvenliği ve konforu hiçe sayılmaktadır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sağlık emekçileri ve öğrenciler olarak sağlıklı, doyurucu ve hijyenik koşullarda yemeklerin servis edilmesi için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığını ivedilikle sorunları çözmeye davet ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.