Meclis üyeleri kimler olacak? Handan Toprak neden aday olmadı?

Yerel seçimler öncesi son tango belediye meclis üyeleri listesi oluşurken yaşanacak.
İttifak gereği, CHP adayları listelerine İyi Parti'den, AK Parti adayları da MHP'den meclis üyesi adayı koymak zorunda.
Ayrıca Millet İttifakı'nın gizli ittifak ortağı HDP'den de bu iki listeye de isim girme  ihtimali yüksek.
İstanbul'da ağırlıklı olarak CHP adayını destekleyecek olan HDP seçmeninin, bazı yerlerde AK Parti adayına bazı yerlerde ise CHP adayına destek vereceği söyleniyor.
YSK'nın açıkladığı tarihe göre aday listelerin ilçe seçim kurullarına ilk verileceği tarih 15 Şubat 2019.
Ve itiraz süresi 19 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor.
Edindiğimiz bilgilere bakılırsa gerek Ak Parti, gerek CHP adaylarının listeleri 18 Şubat 2019 Pazartesi seçim kurullarına vereceği konuşuluyor.
Böylece bir günlük itiraz süresi kalacak ve 19 Şubat salı akşamı kesinleşen listeler YSK tarafından ilan edilmiş olacak.

Recep Erol listede yer alacak mı?
2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Büyükçekmece belediye başkan aday adayı olup, başkan adayı olamayınca belediye meclis üyesi olan Recel Erol 2019'da da aynı kaderi paylaşacak mı?
Bildiğimiz üzere sadece Recep Erol değil, İlker Gürbüz, Muhammet Alpaslan, Hatice Bozdağ, Celal Babayiğit de 2019 seçimleri için AK Parti'den Büyükçekmece belediye başkan aday adayı olmuşlardı.
Ve bu isimlere rağmen AK Parti Büyükçekmece'de İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday yaptı.
Şimdi herkesin merak ettiği daha önceki seçimlerde başkan adayı olmasa da belediye meclis üyesi adayı olan Recep Erol ile birlikte diğer başkan adaylarının da listeye girip giremeyeceği yönünde.
Bize gelen duyumlara bakılırsa AK Parti Adayı Mevlüt Uysal'ın ya hepimiz aday olun veya hiçbiriniz aday olamazsınız diyerek, hiçbir başkan aday adayına listede yer vermeyeceği yönünde.
Bekleyip göreceğiz...

Handan Toprak neden aday olmadı?


handan toprak

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak'ın yeniden aday yapılmayınca bağımsız veya DSP'den aday olacağını geçtiğimiz günlerde yazmıştım.
Bu yazımı ulusal medyadaki (Aralarında Odatv ve Hürriyet'in de olduğu) birçok önemli yayın organları yayımlayınca ve Cumhuriyet Halk Partisi kanadında geniş ses getirince Handan Toprak hemen geniş kadrosunu topladı.
Birçok etkin siyasi figürlerin görüşünü aldı.
Onlara aday olup olmama konusunda danıştı.
Ve bu görüşmelerden aday olunmaması kararı çıktı.
Böylece ertesi gün gece geç saatlerde bir açıklama yapan Handan Toprak şu açıklamayı yaptı:
Değerli kamuoyuna;
Bugüne kadar hakkımda basında yer alan haberlere cevap bile vermeye gerek duymadım. Partimi merkeze koyan tavrımdan ötürü partimi tartışmadım ve tartıştırmadım. Ancak partililiğim söz konusu olunca kamuoyuna açıklama yapma gereği duydum;
Canım kadar sevdiğim Avcılar Halkı’na Belediye Başkanı olarak hizmet vermemi sağlayan, mensubiyetinden onur ve gurur duyduğum, göğsümü gere gere ‘PARTİM’ dediğim, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir kez daha iyi ki varsın diyor, tüm yoldaşlarımla birlikte daha güzel bir Türkiye ümidiyle Mart’ın sonu bahardır diyorum.
Hep birlikte daima ileriye...

***
Bu açıklamadan bir gün önce bana yaptığı açıklamada; ' Avcılar halkı kendi adayını kendi belirler. Ben bağımsız veya bir parti adaylığı düşünüyorum. Avcılar halkına danışıp karar vereceğim...' diyen Handan Toprak böylece en doğru karar vererek tercihini 'aday olmamaktan yana' kullandı...
Hepsi bu...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi