Memleketince

Ağustos ayı altınların eridiği eylül ayı yaprakların döküldüğü aylardandır. Ağustos ayının miladi takvimin sekizinci ayı, Eylül ayının dokuzuncu ayı olduğunu bilmeyen nerede ise yoktur.

Latin harflerinin 28 harften oluşur bakarlar bir eksiklik var buğday yazamıyorlar o zaman 29 harf Ğ girer ve harf sayısı 29'a çıkar. 100 yıllık Cumhuriyet 94 yıllık Latin harfleri sekizi ünlü 21 ünsüz. Ben hitabetlerimde tek başına ünlü kullanan değilim a a e e demem nedeni çünkü ben ünlü değilim.

Bin yüz yıllık Müslümanız. Arap alfabesi kaç harften oluşuyor? Kutsal saydığımız 3 aylar Recep, Şaban, Ramazan hicri takvimin kaçıncı ayları oluyor? Muharrem, hicri takvimin ilk ayı, üç aylar ise yedi, sekiz ve dokuzuncu ayları.

Arap alfabesi 31 harften oluşur ilk harfi elif rakamsal değeri bir ikinci harfi lam rakamsal değeri 30 mutlak değeri eder 31.

İhlas suresi Kuran'ın 112'inci süresidir. Kuranı Kerim içinde 31 defa geçmektedir demek oluyor’ ki samimiyet önemli.

İnsan hücrelerini uyku ve oruç yenilermiş, ne yerseniz ne içerseniz için uykunuzu almamışsanız ayakta duramazsınız. Mizah aklın zekâtı, oruç tenin zekâtı malınızın zekâtı para imiş. Mizah yapıp aklımızın zekâtını oruç tutup tenimizin zekâtını para kazanıp malımızın zekâtını verenlerden olalım.

Mustafa Kemal Kocatepe’de yanındaki paşalara sorar düşman mevzilerinde hareketlenme var mı yok paşam. “Müjde savaşı kazandık” der ve her birinin elini sıkar.

Kurtuluş savaşının şeması sad, üç yazın sonra sağına da ters üç yapın sonra iki üç rakamının arasına yukarıdan aşağı bir üç daha yapın. Üç rakamları birbirine bakacak. İşte onun adı muhasaradır şema arap harfleri ile ifade etmiştir.

Neden Felah günde 5 kez okunan ezanlarımızın içinde heyelan felah dediğimizde 5 kapının ilki şeriat kapısına yani kötülüğü at kapısına camiye kurtuluşa davet ediliyoruz bunu bilen paşamız kurduğu oluşumun adını kurtuluş koymuştur.

Eylül ayı 19 Eylül Gaziler Haftası olarak kutlanmakta. Mustafa Kemal de gazi olarak hayatını sürdürmüş. İstanbul Şişli'deki Halaskar Gazi Caddesi adını pembe köşkten alır. Halaskar kurtarıcı demektir. Çıktın yola haykırarak vatan için aksın kanın ya şehitlik ya gazilik bu yurt benim canım kanım der gaziler. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

14 Eylül Ahilik haftası başlangıç 1247 Ahi kardeşim demektir. 6 ilkesi var 3 açık 3 kapalı. Hanesi konuklarına sofrası misafirlerine kesesi kardeşlerine kapalı olanlar gözü kötü bakışa, ağzı kötü söze eli haksızlığa; Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir akıl ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celal Bilgen Arşivi