Apple'ın iPhone 15 öncesinde 5G'ye yönelik sürpriz hamlesi!

Apple'ın iPhone 15 öncesinde 5G'ye yönelik sürpriz hamlesi!
Apple ile Qualcomm arasındaki 5G modem anlaşması aniden uzatıldı. Apple'ın üç yıldır kendi modemini ürettiğini biliyoruz.

Apple, 2020 yılından bu yana iPhone modellerinde 5G teknolojisini destekliyor. Yaklaşık 3 yıldır Qualcomm çiplerini kullanan şirketin kendi 5G modemini geliştirdiği biliniyor.Ancak sürpriz bir hamleyle Qualcomm ile Apple arasındaki 5G modem sözleşmesi 2026 yılına kadar uzatıldı.

Apple 2026'da Qualcomm 5G modemlerini kullanacak

Apple, Qualcomm ile olan ortaklığının genişletildiğini ve önümüzdeki üç yıl boyunca Snapdragon 5G modemlerini kullanmaya devam edeceğini duyurdu. Bu anlaşmayla birlikte Apple'ın 5G çipi 2027 yılına kadar ertelenecek gibi görünüyor.

Anlaşma duyurulana kadar iPhone 15'in Snapdragon 5G çipine sahip son model olacağı tahmin ediliyordu. Ancak Qualcomm, Apple ile olan anlaşmasını uzattığını ve 2026 yılına kadar piyasaya sürülecek iPhone modellerinde kendi çiplerinin kullanılacağını söyledi.

apple-5g-modem.jpg

iPhone 18 modeline kadar Snapdragon modemi kullanılacak

Daha önceki tahminler, Apple'ın 2024 yılında kendi modem çözümünü piyasaya süreceğini ortaya koymuştu. Bu gelişmeyle birlikte iPhone 18 modeline kadar Snapdragon modemin kullanılacağı söylenebilir.

Apple ilk olarak 2019 yılında Intel ile olan modem sözleşmesini iptal ederek kendi 5G cihazlarını geliştirmeye başlamıştı. Ancak Qualcomm anlaşmasının uzatılması bu modemin bazı sorunları olduğunu kanıtlıyor.

Ancak son günlerde tüm gözler iPhone 15'in lansmanına çevrildi.

iOS 17, iPadOS 17, iPhone 15 ve sonraki sürümleri 12 Eylül Salı günü Türkiye saatiyle 20.

00'da piyasaya sürülecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.