iPhone 15 ile birlikte AirPods da yeni özellikler geliyor!

iPhone 15 ile birlikte AirPods da yeni özellikler geliyor!
Apple içinden güvenilir bir kaynağa göre şirket, 12 Eylül'de yeni iPhone 15 serisinin yanı sıra USB-C AirPod'ları da piyasaya sürecek.

Apple'ın yeni iPhone 15 serisini ve Apple Watch'u tanıtacağı etkinliğin tarihi belli oldu. Bu yıl Apple telefonlarında yapılacak en büyük değişiklik Lightning'den USB-C bağlantısına geçiş olacak ve bu değişiklik sadece iPhone için olacak gibi görünmüyor.

AirPods da iPhone 15 ile birlikte USB-C’ye geçiş yapacak

Bloomberg yazarı ve ünlü Apple analisti Mark Gurman'ın son bilgilerine göre şirket, USB-C bağlantı türünü AirPods'a getirmeyi hedefliyor, bu tür bağlantı iPhone 15 serisine de yansıyacak.

Mark Gurman, yaklaşan Wonderlust Apple etkinliği hakkındaki son yazısında, “Apple, yeni iPhone’larla eşleşmesi için etkinlikte USB-C şarj portu içeren güncellenmiş bir AirPods tanıtacak” diye yazıyor.

airpods-pro-2.jpg

AirPods serisinde neler olacak

Apple şu anda ürün yelpazesinde AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro 2 ve AirPods Max olmak üzere dört AirPod sunuyor. Bunlardan herhangi biri USB-C yenilemesi için aday olabilir; AirPods Pro 2 ise Apple'ın piyasaya sürdüğü en yeni kulaklıklar olduğundan en muhtemel adaydır.

Daha önce Apple analisti Ming-Chi Kuo da Apple'ın bu yıl AirPods Pro 2'nin USB-C versiyonunu piyasaya sürebileceğini bildirmişti. Kuo ayrıca şirketin AirPods 2 ve AirPods 3 için USB-C şarj kutusu içermeyeceğini de söyledi.

Apple'ın bu yılki yıllık sonbahar etkinliği, yeni amiral gemisi iPhone 15 serisi, 12 Eylül Salı günü saat 20:20'de (CET) gerçekleşecek. Gece yarısı yapılacağını duyurdu.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.