Apple'ın son modeli iPhone 15'in özellikleri belli oldu

Apple'ın son modeli iPhone 15'in özellikleri belli oldu
Apple, iPhone 15 serisini ve diğer ürünlerini tanıtmak için 12 Eylül Salı günü bir "Wonderlust" etkinliği düzenleyecek.

Etkinlikte iPhone 15'lerin yanı sıra Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 gibi diğer ürünler de sergilenecek. Apple, 12 Eylül'de Türkiye saatiyle 20.00'de düzenlenecek etkinlikte yeni ürünlerini sergileyecek.

Gece yarısı etkinliği Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Etkinlikte iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, Apple Watch 9 Serisi ve yeni donanım özellikleri duyurulacak.

Apple'ın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer alması beklenen Bionic A17 çip, mevcut çiplere göre daha fazla güç verimliliği sunarak pil ömründe önemli bir artış sağlayacak.

5.webp

İPHONE 15 ÖZELLİKLERİ

Apple'ın iPhone 15 serisiyle birlikte Type-C şarj standardına geçmesi bekleniyor.AB regülasyonlarına uymak zorunda olan şirketin bu değişikliği yapması bekleniyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer alması beklenen A17 Bionic çipin, A16 Bionic'te 18 ila 24 milyar transistör olmak üzere 16 milyar civarında transistöre sahip olacağı söyleniyor.

FİYATLARDA ARTIŞ GÖRÜLEBİLİR

Ek olarak TSMC, bu yonga setlerinin mevcut nesil yonga setlerine göre %35 daha fazla güç verimliliğine sahip olacağını ve bunun da pil ömrünün önemli ölçüde artabileceğini iddia ediyor.

Bu yeni özellikler ve artan çip fiyatlarıyla birlikte iPhone 15 Pro ve Pro Max'in taban fiyatının da artması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.