WhatsApp arama yaparken IP adresini gizleyecek

WhatsApp arama yaparken IP adresini gizleyecek
WhatsApp beta programı kullanıcıları için yeni bir gizlilik özelliği yayınladı. WhatsApp artık arama yaparken kullanıcıların IP adreslerini koruyacak.

WhatsApp'ta mesajları korumak için uçtan uca şifreleme gibi güvenlik önlemleri zaten mevcut. Yakında eklenecek yeni güvenlik özellikleriyle aramalar da daha güvenli olacak.

WhatsApp'ın bilinmeyen numaralardan gelen aramaları sessize alma seçeneği vardır ancak bu, Aramalar sekmesinde ve bildirimlerde görünür. Görünüşe göre WhatsApp, daha iyi bir güvenlik ve gizlilik deneyimi sağlamak için aramalara yeni bir özellik eklemek istiyor.

IP adresi koruma seçeneği WhatsApp Android Beta 2.23. 18.15'te görüldü.

indir.webp

Arama kalitesini etkileyecek

Ayarlar - Gizlilik - WhatsApp Aramaları bölümünden erişilebilen yeni seçenek, aramalar için ekstra bir güvenlik katmanı sağlıyor. WhatsApp, arama sırasında kendi sunucuları üzerinden güvenli bir şekilde iletim yaparak, arayanların konumunuzu bulmasını engelleyecektir.

Ancak WhatsApp, bu seçenek etkinleştirildiğinde çağrı kalitesinin biraz düşebileceğini söylüyor. WhatsApp bu özelliğiyle, arama verilerine dayalı olası fiziksel konum girişimlerine karşı ekstra bir koruma katmanı sağlamayı amaçlıyor.

Bunun sonucunda kullanıcılar daha güvenli arama yapabilecek ve konum bilgilerinin etkin bir şekilde korunmasını sağlayabilecek. Aramalar için IP adresi koruması şu anda geliştirme aşamasındadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.