Popüler özellik yakında Youtube Music'e geliyor!

Popüler özellik yakında Youtube Music'e geliyor!
YouTube Music, Android ve iOS uygulamalarına canlı şarkı sözleri ekleyerek müzik dinleme deneyimini geliştiriyor.

Çoğu akıllı telefon kullanıcısı, telefonlarında müzik dinlemek için Spotify ve Apple Music gibi müzik akışı platformlarını kullanıyor. Youtube Müzik de bunlardan biri olarak Youtube Premium ile birlikte geliyor. Rakiplerinin sunduğu pek çok özelliği sunarken, uygulamanın önemli bir özelliği şu ana kadar eksikti.

Şarkı sözleri sonunda Youtube Music'te

YouTube Music'in Canlı Şarkı Sözleri özelliği, mevcut şarkı sözleri sekmesinde görsel ve işlevsel bir güncelleme içerir. Artık şarkı sözleri kullanıcıya daha büyük metin ve daha makul aralıklarla gösterilecek. Canlı şarkı sözü satırları beyaz renkle vurgulanırken diğer şarkı sözleri açık gri renkte görünecektir.

hele-sonunda-sevilen-ozellik-sonunda-androide-geliyor-1.webp

Kullanıcılar ayrıca canlı şarkı sözlerinin arka planında albüm kapağının bulanık bir versiyonunu görecekler. Şarkı başlamadan önce YouTube Music, sesi vurgulamak için bir nota çalar ve dinleyicilerin odaklanmasına yardımcı olur. Uygulama, bu yeni özellik ile kullanıcıların müziği daha derinden deneyimlemelerine olanak sağlıyor.

Başta sınırlı şarkılarda olacak

Canlı Şarkı Sözleri özelliği başlangıçta tüm şarkılar için mevcut olmasa da desteklenen şarkıların sayısı zamanla artacaktır. Hatta gün içerisinde desteklenen şarkıların sayısı da artmaya başladı. Henüz desteklenmeyen şarkılar için statik sözlere sahip bir versiyon olacak.

YouTube Music Canlı Şarkı Sözleri özelliği Android uygulaması (v6.15) ve iOS uygulaması (v6.16) için mevcuttur. Canlı Şarkı Sözleri özelliğinin düzgün çalışmasını sağlamak için uygulamadan çıkıp bazı şarkıları denemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak bu güncelleme, şu anda test edilmekte olan geri bildirimlere eklenen "Şimdi Yürütülüyor" kullanıcı arayüzünü içermemektedir.

YouTube Music'in canlı şarkı sözleri özelliği, uygulamanın rakiple rekabetine bir başka harika özellik daha ekliyor. Spotify ve Apple Music gibi diğer platformlar da uzun süredir benzer işlevleri destekliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.