Meta, Kanadalı kullanıcıların sosyal medya erişimini engelliyor!

Berrin Yeşiltepe - Teknoloji devi Meta Perşembe günü yaptığı açıklamada, Haziran ayı sonuna kadar sürecek geçici bir testin parçası olarak bazı Kanadalı kullanıcıların Facebook ve Instagram'daki haber içeriğine erişmesini geçici olarak yasakladığını söyledi.

Engelleme kararı, teknoloji devlerinin yayıncılara haber içeriğini çevrimiçi olarak bağlamaları ve yeniden kullanmaları için ödeme yapmasını gerektiren bir Kanada hükümeti yasa tasarısına yanıt olarak alındı.

mgn-1280x720-00617b00-sarjz-hpod-cover.jpg

Erişim engeli, dün itibariyle başladı ve Kanada Kültür Bakanı, Meta`nın hamlesini eleştirdi

Çevrimiçi Haber Yasası olarak bilinen C-18 Yasası şu anda Senato'da beklemede ve bu ayın sonlarında yürürlüğe girebilir. Meta ayrıca, yasa tasarısı geçerse Kanadalıların Facebook ve Instagram'daki haber içeriğine erişimini kalıcı olarak engellemeye hazır olduğunu söyledi.

Şu anda rastgele Kanadalı kullanıcılar, Kanada haber içeriğini Instagram veya Facebook'ta görüntüleyemez veya paylaşamaz. Erişim blokajları, makaleleri, kısa videoları, fotoğraf haber bağlantılarını ve 24 saat sonra kaybolan videoları içerebilir. The New York Times ve BBC gibi uluslararası haber kuruluşlarından rastgele seçilen içerik, Kanada'daki testler sırasında engellenebilir. Kanada Kültür Bakanı Pablo Rodriguez, Meta'nın hareketini "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi ve Kanadalıların taktikten korkmadığını söyledi. Testin önümüzdeki hafta başlayacağı söyleniyor. Meta, yasa çıkarsa yasağın kalıcı olacağını da söyledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi