Jenga'da yenilmez bir profesyonel olmak için 3 ipucu

Günümüzde hayatımızın büyük bir kısmını dijital bir dünyada geçiriyoruz. Bu durum zaten teknolojinin gelişmesiyle orantılı bir hale gelmedi mi ? Sizde benim gibi pc oyunlarından sıkıldınız değil mi ? O zaman bu sıkıntıdan kurtulup eski usul bir araya gelip çay-kahve yapıp eğlenceli oyunlar oynamak istediğimde dijital oyunlar yerine masa ve beceri oyunlarını tercih edin. Ben artık öyle yapıyorum. Spor oyunları denilince akla ilk gelen Jenga'dır.

Yaşınız ne olursa olsun, muhtemelen en az bir kere Jenga oynamışsınızdır. Bunu güvenle söyleyebiliriz çünkü dünyanın en basit tasarlanmış jenga oyunu süper eğlenceli bir oynanış sunuyor ve birkaç kişi bir araya geldiğinde yapılacak en güzel aktivitelerden biri. Jenga nasıl oynanır, nasıl dizilir gibi soruların yanıtlarını alın ve Jenga'da ustalaşmak için ipuçları alın.

Hasbro Jenga Kutu Oyunu : Hasbro: Amazon.com.tr: Oyuncak

Bilmeyenler için kısaca anlatayım. Jenga nasıl oynanır?

Pek çok versiyonu var ama standart Jenga oyunu aynı boyutta 54 tahta bloğa sahip. Bu yükselen blokların her biri, sırası gelen bir oyuncu tarafından çekilir. Oyunun asıl amacı dokunulan blokları sürükleyerek kuleyi yıkmadan kulenin tepesine koymaktır. Jenga minimum 2, maksimum 6 oyuncu ile oynanır ve kuleyi yıkan kaybeder. İşte temel kurallar: Sadece oyuncular oyunu istedikleri gibi zenginleştirebilirler.

Hasbro Jenga A2120 | Toysall

İşte tam bir Jenga ustası olmak için bazı ipuçları

  1. Bloğu çekmek yerine itin.
  2. Kenardan başlamayın.
  3. Üst blokla başlayın.

Bloğu çekmek yerine itin

Jenga kulesi çok hassastır, bu yüzden blokların hareketine dikkat edin. Birçok oyuncu blokları almak için sürükler, ancak bu hareket kuleyi dengesiz hale getirir. Bunun yerine, dışa doğru taşımak istediğiniz bloğa basın veya dokunun. Bu nedenle, kolayca kilidi açılabilir.

Kenardan başlamayın

Mühendislik becerileriniz olmasa bile, bir Jenga kulesine bakın ve kuleyi dik tutanın yan bloklar olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden sıra size geldiğinde yan bloklara değil merkez bloğa ulaşmaya çalışın. Yani siz blokları alırken kule dengede kalır ama rakibinizin bir avantaj elde etmesi gerekir ki bu da kaybetme riskini artırır.

Üst blokla başlayın

Jenga kurallarına göre sırası kendisine gelen oyuncu kulenin en tepesinin ilk iki katından blok çekemez. Diğer katlar ücretsizdir. Temel fizik kanunları göz önüne alındığında, kulenin temelini aşağıdan zayıflatmaktansa, tepeye yakın bir kattan başlayarak bir kuleyi daha uzun süre dengede tutmak mümkündür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi