Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri, tarifi ve püf noktaları

Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri, tarifi ve püf noktaları
Kurban Bayramı'nde milyonlarca kişi ete doyacak. En gözde yemek ise kavurma. Sofraların vazgeçilmezi kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi nedir? İşte detaylar...

Kesilen kurbanlıkların en iyi şekilde tüketilebilmesi gerektiği konusunda özen gösteren vatandaşlar, tüketim konusunda da araştırmalar gerçekleştiriyor. Kurbanlık kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi nedir? sorularınına yanıt verdiğimiz haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz. Şimdiden bereketli ve hayrılı bayram sofrlaları dileriz.

KAVURMA TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

-1 kg koyun but (Kuşbaşı doğranmış)

-100 gr kuyruk yağı

-½ bardak sıcak su

-Tuz

-Karabiber

-Kekik











 

KAVURMANIN TARİFİ

Öncelikle kuyruk yağını çok ince bir şekilde doğrayın ve bir tencerenin içine atarak yağını salana kadar kavurun. İçine iyice yıkayıp süzdüğünüz kuşbaşı etinizi ilave edin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Et kendi suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca sıcak suyu ekleyin. Ağzını kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Pişme esnasında ara sıra tencerenin kapağını açmadan sallayarak etleri ters düz edin. Etler yumuşayınca tuzunu ve diğer baharatlarını ekleyin yavaşça karıştırın ve altını kapatın.

Yanında şahane bir pirinç pilavı ve buz gibi bir ayranla birlikte etler sıcakken servis edin.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.