Pasaportunuz ve vizeniz yok mu?

Son zamanlarda ülke vatandaşları olarak yaşadığımız vize sıkıntıları malumunuz. Hal böyle olunca vizesiz gidilebilecek ülkelere ilgi günden güne artıyor. Peki ya pasaportumuz da yoksa ne yapabiliriz? Sadece kimliğimizi kullanarak gidebileceğimiz ülkelerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Gelin bu ülkelerin birkaçına göz atalım.

  1. KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet son yıllarda zaten popülaritesini arttırmış bulunmaktaydı. Bunun yanına bir de vize alırken yaşanan sıkıntılar eklenince ülke günden güne varolan popülaritesini daha da arttırıyor. Doğu Akdenizde bulunan ve yavru vatanımız olan Kıbrıs genellikle yaz aylarında tercih ediliyor. Deniz, kum ve güneşin tadını doya doya çıkarabileceğiniz ülkede bunun yanı sıra Girne’nin hem doğusu hem de batısında yirmiye yakın noktada dalış yapabilir ve bu sayede Akdeniz’in derinliklerine kısa bir sualtı yolculuğu yapabilirsiniz. Ayrıca tarih kokan bir şehir olan Girne’ de gezebileceğiniz Girne kalesi, Batık Gemi Müzesi, Bellapais Manastırı, İkon Müzesi gibi birçok yapıyı gezebilirsiniz. Ülke hem deniz tatili hem de tarihi olarak misafirlere birçok seçenek sunuyor.

  1. Gürcistan

Sadece kimliğinizle giriş yapabileceğiniz Karadeniz’in doğu kıyısında yer alan ülke popülaritesini son zamanlarda arttırmış bulunmakta. Ülkede Batum ve Tiflis şehirleri seyahat açısından diğer şehirlere göre öne çıkmış durumda. Gece hayatı meraklıları için Batum gerek restoranları gerekse kulüpleri ile seyahat edenlere birçok seçenek sunuyor. Tiflis birçok kilise, katedral ve kale gibi tarihi yapılar açısından ziyaretçilerine göz dolduran bir Ayrıca şehirdeki Özgürlük Meydanı ve Rustavelli caddesi yürüyüş yaparak kent yaşamını deneyimleyebilirsiniz. Batum ise Ali ve Nino Heykeli, Prage Venedik’in yanısıra Batumda da yer alan ve UNESCO tarafından koruma altına alınan astronomik saat şehirde görmeye değer eserler arasında yer alıyor.

  1. Azerbaycan

Bir başka komşu ülkemiz olan Azerbaycan pasaportsuz ve vizesiz giriş yapabileceğimiz bir diğer ülke. Kafkasya’da yer alan ve doğusunda Hazar Denizini barındıran ülke Türkiye ile de komşu ülke olmasının getirdiği avantajla birlikte sıklıkla ziyaret edilen ülkeler arasında yer alıyor. Tarih boyunca birçok imparatorluğun egemenliği altında olan ülke Türk İran ve Rus mutfaklarını harmanlayarak ziyaretçilerine çeşitli lezzetler sunuyor. Bu lezzetleri denemek için Bakü’de bulunan Targovi caddesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca ülkenin ilk Milli Parkı olan Gölgöy Milli parkında mantar ve orman meyveleri toplayabilir, Gölgöy’ün manzarasında eşsiz fotoğraflar çekilebilirsiniz. Bunların yanında Bakü’de bulunan Alev Kuleleri, Kız Kalesi ve Halı müzesi gezip görebileceğiniz yerler arasında.

  1. Ukrayna

Ukrayna da pasaportsuz, sadece kimliğinizle gidebileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. Her ne kadar son zamanlarda bölgede yaşanan savaş sebebiyle pek tercih edilmese de, tüm bunlar sona erdikten sonra ziyaret etmek için birçok seçenek sunuyor ülke sizlere. İster gece hayatı isterseniz de kültür gezisi olarak ülkede sizi birçok olanak bekliyor olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi