Yarıyıl tatilinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Yarıyıl tatiline 1 hafta kala binlerce aile, çocukları ile keyifli vakit geçirebilmek için alternatif ve İstanbul içerisindeki gezilmesi, görülmesi gereken rotaları merakla araştırmaya başladı.

Son yıllarda çocuklar için çok sayıda etkinliğin bulunduğu megakentte, hem ailelerin hem de çocukların eğlenebileceği harika önerilerle geldim. Hazırsanız başlıyorum..

Turkcell Platinum Park - Ayazağa/ Sarıyer

Son 1-2 yıldır çok sıklıkla kafa dinlemek için tercih ettiğim rotalardan biri Turkcell Platinum Park önerilerim arasında ilk sırada.. Her yaş kategorisine hitap eden hem de çocuklar için özel alanları bulunan, doğa içerisinde ormanla çevrili bir yerdir. Çocuklar için at binme, yürüyüş parkuru, okçuluk ve daha büyük yaştakiler için de off-road gibi aktiviteler bulunmaktadır. Ayrıca pek çok göremeyeceğiniz hayvanı da görebilir, çocukların keşfedeceği birçok oyun alanlarında aklınız kalmadan Geyikli kafesinde keyif yapabilirsiniz.

geyikli-orman-turkcell-platinum-par-muys.webp
Turkcell Platinum Park

Legoland - Bayrampaşa/ Taksim

Legoland, Forum İstanbul’daki Discovery Centre Sea Life ve Madame Tussauds olarak iki farklı lokasyonu bulunmaktadır. Burada özellikle 18 yaşından küçük çocuklar ebeveynleri olmadan giremiyor. Önceden online olarak ya da gişelerden bilet alıp bir gününüzü burada geçirebilirsiniz. Legonun dev maketleri ile birlikte oyuncak havuzları, öğrenme ve çocukluğumuzda yaptığımız gibi lego parçalarını birleştirme gibi pek çok içerik mevcut. Bunlara ek olarak belli kısımlara ayrılmış konseptlerle dilerseniz alışverişte yapabilirsiniz.

İstanbul Akvaryum / Florya ve Bayrampaşa

Çocuklar için en güzel alternatiflerden biri envaiçeşit balıkların bir arada olduğu canlılar… Burası her yaş grubuna hitap edecektir. Hem çocukların öğrenebileceği hem de keşif yapabileceği alanlar bulunuyor. Yeşilköy’de bulunan Akvaryum’da ayrıca Amazon Yağmur Ormanlarını da muhakkak görmelisiniz. Ayrıca köpekbalıklarıyla birlikte dalış yapabilirsiniz.

145.jpg
Vialand Tema Park

Vialand Tema Park - Eyüpsultan

Vialand Tema Park, Eyüpsultan ilçesinin en zirve noktasında yer alan ilk tema parktır. Lunapark, oyun parkları, hayvanat bahçesi ve geniş bir arazide eğlence alanları mevcuttur. Adalet Kulesi, 360, Nefes Kesen, Roller Coaster, Çılgın Nehir, King Kong, Jetski, Madenler ve İtfaiyeciler gibi hem ailelerin hem de çocukların eğlenebileceği sayısız oyun alanlar vardır. Ayrıca eğlendikten sonra alışveriş de yapabilirsiniz.

Oyuncak Müzesi / Kadıköy ve Balat

Sanatçı ve şair Sunay Akın’ın kurduğu Göztepe’de bulunan oyuncak müzesidir. Akın’ın yıllarca yurt dışından satın aldığı oyuncaklardan oluşur. Son derece keyifli olan bu müzede ayrıca oyuncak boyama atölyeleri ve keşif atölyeleri mevcuttur.
Balat’ta bulunan Oyuncak Müzesi ise Göztepe’dekine nazaran daha küçüktür. Burada kült olmuş geçmişten günümüze binlerce çeşit oyuncaklar bulunur. Her iki müzeyi de gitmenizi tavsiye ederim.

Kidzania - Üsküdar

Çocuklarla tüm gününüzü geçirebileceğiniz bir diğer önerim Kidzania’dır. Burada çocuğunuz günümüz mesleklerini kostümler ve simülasyonlarla yeniden keşfedebilir. İtfaiyeci olup yangın söndürebilir, doktor olup hasta muayene edebilir, pilot olup uçak uçurabilir ya da bankacı, arkeolog, ajan, şef, futbolcu gibi pek çok mesleği deneyimleyerek kendini keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz.

kidzania-istanbul-2-milyonuncu-ziyaretcisini-agirladi.jpg
Kidzania

Kelebek Çiftliği - Beykoz

Binlerce çeşit kelebekleri tek bir çatı altında görebileceğiniz şahane bir yerdir. Türkiye’nin ilk ve tek tropikal tematik kelebek çiftliğidir. Ayrıca orman içerisinde olmasıyla da yürüyüş yaparken, daha önce hiç görmediğiniz kelebekleri görebilirsiniz. Kelebekler hakkında bilgiye sahip olmak ve hedef kitlenin çocuklar olduğu bu çiftlikte, sinevizyonla kelebekler hakkında kısa bir film de izletilmektedir. Bunun yanı sıra yeni doğmuş kelebeklerin ilk dünyaya gelişine rehberler eşliğinde şahit olabilir, özel günleriniz için de randevu alarak etkinlikler de yapılabilmektedir. Buraya gitmeden önce muhakkak rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

istanbulda-bir-kelebek-ciftligi-oldugunu-biliyor-muydunuz-iste-o-ciftlikten-harika-detaylar-istanbuldaki-o-ilginc-ciftlik-istanbul-kelebek-ciftligi-zzx8-jpg.webp
Kelebek Çiftliği

Yukarıda belirtmiş olduğum lokasyonların çoğu anne, baba ve çocukların hep birlikte eğlenebileceği, hatta çocuklar olmadan da herkesin keyif alacağı %100 memnun kalacağınız mekanlardır. Bilinenlerin aksine daha az duyulmuş ve görülmeye değer yerleri sizler için derledim. Umarım deneyimler ve yarıyıl tatili haricinde de faydalanırsınız. Keşfeder ve deneyimlenseniz aşağıya yorum yapabilirsiniz.

Sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi