Utku Kızıltan

Utku Kızıltan

Yiyeceklerinizi aldığınız yerlere dikkat!

Özel hastanelerde de bekliyorsunuz. Üstüne üslük bir de bayağı bir para ödüyorsunuz. Hiç unutamam yıllar önce AKM’de Dr. İbrahim Erbıyık’ın sunduğu“Ruhsal detoks ile mutlu olma sanatı” başlıklı konferansa gitmiştim. Yıllardır böyle sunumlara giderim ama sunucunun böylesini ilk defa gördüm. Çok beğendim. 
Sunumunu yaparken tiyatro oyuncusu gibiydi. Derken konu ile ilgili şarkılarla müzisyen de oldu. 8 Ocak gecesi TV de yine besinlerin hazırlanışında raf ömürlerini uzatmak için karıştırılan kimyasallar ve zararlarını dinledim ve bu konuyu tekrar işlemek kararı verdim. Ne zaman eşimle biraz gezmek, vakit geçirmek, biraz alışveriş için Metro, Carrefour, ya da Migros’a gitsek temizlik malzemelerinin önünde takılır kalırız. Marketlerde boy boy yükselen, her marka ve firmanın yarıştığı çamaşır suları, deterjanlar, renkli ve şık görünümlü sabunlar, parfümler ne kadar çekici görünseler de yanı başlarında bulunan ekmeklere, irmiklere, unlara, peynirlere hiç çaktırmadan bizlere ne çok zarar verdiğini hiç düşündünüz mü? 
Uçucu maddeler içeren malzemeler ile aynı ortamlarda bulunan yiyecekler zamanla vücudumuzda zararlı hale dönüşüyor. Aldığımız besinin ambalajı sizi aldatmasın, bir şekilde kimyasallar içine sızıyor. Yapılan araştırmalara göre yiyecekler ile kimyasal maddeler içeren ürünlerin bırakın aynı reyonda aynı mekânlarda bulunmaması lazım. Yapılan bir araştırmada insana çok yakın gen yapısına sahip meyve sineğinin üzerinde yapılan deneyde uçucu maddelerle aynı yerde kalan yiyeceklerin, kanser gibi birçok hastalığa sebep olduğunu tespit edilmiş. Laboratuar şartları oluşturulmuş aynı dolapta 2 ay açık olarak bırakılan boya, cam temizleyici, deterjan, çamaşır suyu, alkollü içkiler ve kolonya ile irmik, maya ve şekeri bir arada tutmuşlar. Bu besinleri tüketen sineklerde yaşanan değişiklikler 3 nesil incelendiğinde sineklerin mutasyona uğradığı görülmüş. Sineklerin kanat sayısında artış, bacak ve kollarında kopma gibi değişiklikler görülmüş. Evet, sevgili okuyucular ben bu tür kimyasallarla yiyeceklerin birbirine yakın tutulduğu yerlerden alış veriş yapmıyorum. Ev halkınıza ve çevrenize duyurmanızı dilerim. Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamanız dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Utku Kızıltan Arşivi