KYK yurtlarında neler oluyor?

Senelerce okul sıralarında dirsek çürüttükten sonra sınavı hakkıyla geçip bir üniversiteye yerleşen çocuklar. Ailelerinin bin bir emekle büyütüp, okutup, sevinçle, gururla, kendi ayakları üzerinde dursunlar, okusunlar düzgün bir meslekleri olsun diye başka şehirlere gönderdikleri çocuklar...

Mevcut ekonomik durum, ev kiraları, geçim derdi derken son yıllarda öğrenciler hep KYK yurtlarını tercih ediyor üniversite yıllarını geçirmek için. Eğer yurt çıktıysa bir öğrenciye aileler de havalara uçuyor çünkü aslında düşünüldüğünde en ekonomik olan seçenek bu oluyor.

Gel gelelim son zamanlarda KYK yurtlarında olanlar insanları dehşete düşürüyor. Geçen hafta Aydın KYK yurdunda olanları duymuşsunuzdur belki. İçerisinde öğrencilerin bulunduğu asansör zemine çakıldı. Zeren Ertaş isimli Adnan Menderes Üniversitesi 4. Sınıf öğrencisi olan kızımız bunun sonucunda yaşamını yitirdi. Olaydan sonra yurt müdürünün açığa alındığı bildirildi. Asansörün 21 Eylül’de bakıma alındığı açıklansa da sosyal medyada yurt öğrencilerinin CİMER’e olay öncesinde dilekçe yazdığı ortaya çıktı. Sebep her ne olursa olsun öğrenci yurdunda yaşanan bu felaket derin yaralara sebep oldu.

Bir diğer KYK yurdu faciası ise Ordu’dan. Yine bir asansör vakası. Öğrencilerin 5. katta bindiği asansör 4. katta durdu. Neyse ki öğrenciler içinden çıktıktan birkaç saniye sonra asansör zemine çakıldı. Halatları kopan asansörde bulunan dört öğrenci tedbir olarak hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler asansörden çıkmış olmasaydı neler olabileceğini düşünmek bile dehşete düşürüyor insanı.

Son yurt olayı ise Küçükçekmece’de yaşandı. Bu sefer olayın sebebi asansör değil. Gıda zehirlenmesi. Fatma Refet Angın kız yurdunda yaklaşık olarak 60 öğrenci yemekten zehirlendi. Akşam yemeğinde tavuk yiyen öğrencilerin yemekten sonra akşam saatlerinde kusma ve baş dönmesi şikâyeti başladı. Hemen tedavisine başlanan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Kullanılan asansörler ve yemekler. En güvenli olması gereken, insanların evlatlarını emanet ettikleri yurtlarda yaşananlar günden güne korkutucu bir boyuta ulaşıyor. Ekonomik sebepler midir tüm bunların altında yatanlar bilinmez fakat büyük bir ihmal olduğu ortada. Bu ihmale sebep olanların bir an önce bulunması gerekmektedir. Bu kadar öğrencinin hayatlarının emanet edildiği, senelerini geçirdiği öğrenci yurtları hem güvenlik, hem barınma hem de beslenme konularında öğrencilere ve ailelerine güven sağlamak zorundadır. KYK yurtlarının bir an önce elden geçirilmesi, tüm bakımlarının tamamlanması ve güvenilir yerleşim yerleri haline getirmeleri ülkenin en ivedi ihtiyaçlarından biridir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi