Yaşasın yeni nesil programlar

Eskiden televizyonlarımızı süsleyen programları hatırlarsınız diye düşünüyorum. Cuma akşamları, hafta sonları genellikle keyifli programlarla geçerdi. Beyazıt Öztürk’ün Beyaz Show’u, Okan Bayülgen’in Zaga’sı, hafta içinin tüm yorgunluğunu büyük kahkahalarla üzerimizden alıp götürürdü. Şimdiki zamanların dizileri ve programlarının hiçbir zaman sahip olamayacağı bir büyüleri vardı. Bizi iyi olma haline çekerlerdi. Bol kahkahalı dakikalar sunardı. Artık böyle programların olmadığı, belki de hiç olmayacağı aşikâr. Hal böyle olunca imdadımıza yine dijital platformlar yetişiyor. İnsanlar televizyon başında içini kemiren programlar izlemektense aradığı mizahı yine internette buluyor.

Birkaç öneriye bakalım birlikte;

Öncelikle İbrahim Selim’i hepimiz biliyoruz. Kendisi zaten Youtube üzerinden yıllardır devam ettiği talk Show programını geçen sene beyaz ekrana taşımış fakat ne kanal ne de İbrahim Selim aradığını bulamamış olacak ki İbrahim Selim kendi youtube kanalına geri dönüş yaptı. Konsept olarak her bölümde bir konuk ağırlanan programda, konular keyifli ve konuklar oldukça samimi. Yaklaşık olarak bir saat süren program izleyenlere keyif alabilecekleri sohbetler sunuyor.

Bir diğer öneriyse Hasan Can Kaya’nın Konuşanlar programı. Önceki senelerde yine youtube üzerinden yayınlanan program bir süredir dijital yayın platformu Exxen’de yayın hayatına devam ediyor. Konsept olarak iki bölümden oluşan program ilk bölümde Hasan Can Kaya seyircilerle sohbet edip onların arasından bir konuşanlar listesi hazırlıyor. İkinci kısımda ise bu konuşanlar sahneye alınıyor ve sohbet o şekilde devam ediyor. Karşılıklı olarak soruların sorulduğu programda konuşanlar kendine yönelik sorularla ilgili en güzel hikayelerini anlatıyor. Ünlü isimlerden ziyade programa katılan seyircilerle devam eden bir program olması programın bir diğer ilgi çekici yanı.

Son zamanların yükselen yıldızı ise Kaan Sekban ve Ayşe Balıbey ikilisinden geliyor. Youtube üzerinden yayınlanan “Gömercin Kuşları” isimli program. Daha önce herhangi bir programda denk gelmediyseniz bu ikilinin elektriğine hayran kalabilirsiniz. Program içerik olarak dizi ve filmleri baz alıyor. Her hafta yayınlanan program her bölümde bir dizi ve filmi eleştiriyor. Sohbet eşliğinde geçen program izleyenlere bol kahkahalı dakikalar geçirtiyor. Genellikle iki arkadaşın oturup dizi ve filmler üzerine sohbet ettiği eğlenceli bir program gibi düşünebilirsiniz.

Dijital platformlarda yayınlanan stand-upların son yıldızı ise Berfu Yenenler’in Talk Show perileri. Henüz 6. bölümü yayınlanan program her hafta ünlü bir konuk ağırlıyor. Minik bir sohbetle başlayan program çeşitli konsept oyunlarla devam ediyor. Yine bol kahkahanın eşlik ettiği yaklaşık bir saat geçiriyorsunuz.

Tüm bu programlar insanlara eskilerin Beyaz Showunu, Zagasını hatırlatıyor. Bir süreliğine sizi günün stresinden arındırıp keyifli dakikalar geçirtiyor. Programların televizyon ekranlarında yayınlanmıyor oluşu üzücü. Bunlar yerine insanlara dayatılan dizilerin toplum bilinçaltına gönderdiği mesajlar ise kaygı verici.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi