Limon şişesi

Tüm dünyada kadın erkek gözetmeksizin insanları esir alan iki tehlikeli duygu mevcut bu modern çağda. Estetik görünme ve zayıf olma isteği.

Estetik görünme uğruna yapılanları görüyoruz. Özellikle ülkemizde – işini hakkıyla yapan doktorları tenzih ediyorum- merdiven altı diye adlandırdığımız poliklinikler, güzellik merkezleri yaptıkları işin ciddiyetinin farkında olmadan sakız dağıtır gibi çeşitli estetik işlemler dağıtıyorlar. İnsanların içinde zaten mevcut olan bu estetik kaygısı ve ekonomik şartlar da göz önünde bulundurulduğunda tabi ki de herhangi bir yetkinlik aranmaksızın talep oluyor böyle yerlere. Fakat sonucunda hemen hemen her gün ana akım haberlerde, gazetelerde, sosyal medyada karşılaştığımız felaket sonuçlara sebebiyet verebiliyor çoğu zaman. Yüzü gözü şişen mi dersiniz, alerjisi olan mı dersiniz, hatta bu uğurda canını kaybeden mi dersiniz nasıl bir felaket ararsanız bulabilirsiniz bu tür haberlerin ardında.

Bir diğer tehlikeli kaygı da yine kadın erek ayırt etmeksizin zayıf olma çabası. Eskiden piyasada oldukça var olan zayıflama çayları, zayıflama hapları yerini son yıllarda oldukça “popüler” olan mide ameliyatları, mide balonları gibi işlemlere bıraktı. Durumu kritik olan, her yolu denemiş başka hiçbir yolla kilo sorununa bir çözüm bulamayan bu hastaların işinin ehli doktorların elinde bu ameliyatları oluyor olması gayet normal bir durum. Fakat insanlar sırf bu ameliyatları olabilmek için daha da kilo alıp, var olan kilolarına kilo katıp, başka hiçbir yol denemeyip ameliyat için gerekli sınırı aşıp bu şekilde ameliyat masasına yatmayı göze alıyor. Bunun için denenen bir diğer yol ise insülin iğneleri. Tamamen başka bir sebeple araştırmaları yapılmış, denemeleri tamamlanmış ve kandaki şeker seviyesinin ayarlanması amacıyla kullanılması gereken ve tavsiye edilen bu ilaçlar yine sırf tokluk hissi veriyor diye insanlar tarafından zayıflama uğuruna kullanılıyor.

Tüm bunlar bir yandan devam ediyorken yeni bir tehlike yayılmaya başladı üstelik tüm dünyada. Bunun adı ise Limon Şişesi. Uygulandığı bölgede bulunan yağları erittiği ve bu bölge hızlı bir şekilde incelme sağladığını iddia ediyor bu limon şişeleri. Vücuda iğne ile enjekte edilen bu sıvılara online alışveriş sitelerinden ulaşmak bile mümkün. Bu sayede insanlar bu iğneleri evlerinde kendilerine bile enjekte ediyorlar. Avrupa’da da hızla yayılan ve sosyal medya sayesinde popülerleşen bu yöntemin herhangi bir tıbbi sertifikası bile mevcut değil. Tüm bu iddialar bir yana bu limon şişeleri ya da limon iğneleri uzmanlar tarafından ciddi şekilde eleştiriliyor ve insanlar uyarılıyor.

Tüm bu söylediklerime bakarsanız değişen hatta değiştirilmek istenen güzellik algısı, herkesin birbirine benzeme, yaşlanmama ve zayıf kalma çabası üzerine bir de sosyal medya baskısı ve reklamları eklenince daha da tehlikeli bir hal alıyor. Zayıflamak isterken canınızdan olmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi