Vizyonda neler var?

Dijital platformların çoğalması ve kolaylığı sayesinde sinema sektörü kısmen sekteye uğramış durumdaydı. Buna bir de pandemi eklendiğinde insanların da sinemadan uzaklaştığını söylemek mümkün.

Bu sene ise sektöre hızlı giriş yapan yapımlar mevcut gibi görünüyor. Pandemi kaygısını da üzerinden atan insanlar kendilerini yavaş yavaş sinema salonlarına atar duruma geldiler. Kış mevsimindeki aktivite azlığını da göz önünde bulundurursak bu şartlar altında sinema kulağa hoş geliyor gibi.

Biraz bakalım sinema salonlarında bizleri neler bekliyor şu sıralar…

İlk seçenek tabi ki de 5 Ocak tarihinde vizyona giren Atatürk 1881-1919 filmi. İki bölüm halinde yayınlanan filmin ikinci bölümü. Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu film bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alıyor. Kurtuluş Savaşı’na giden yolda Atatürk’ün bakış açısını konu alan film Cumhuriyet’in 100. Yılında mutlaka görülmesi gereken bir yapım.

Bir başka seçenek sosyal medyada büyük sükse yapan ve giden seyircilere bir hayli kahkahalı dakikalar geçirten 29 Aralık 2023 tarihinde vizyon giren “Mutluyuz filmi. Yönetmenliğini ve senaristliğini İbrahim Büyükak’ın yaptığı filmin başrolünde yine İbrahim Büyükak ve Yasemin Sakallıoğlu yer alıyor. İki yakın arkadaş olan Ferhat ve Aslı’nın evlilikle taçlanan ilişkilerinde, evliliklerinin üçüncü yılında çatırdamalar başlar. Bir şeyleri yoluna koymak isteyen çiftimiz birlikte bir tatile çıkmaya karar verir. Terapinin ve komedinin harmanladığı bu tatil hem Ferhat ile Aslıya hem de izleyicilere unutulmaz dakikalar geçirtiyor gibi. Sinema alışkanlığınıza geri dönme gibi bir planlamanız varsa Mutluluk filmini görmenizi öneririm.

Bir diğer seçenek ise 19 Ocak tarihihnde vizyona giren, Gupse Özay’ın yazıp oynadığı ve yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün yaptığı “Lohusa” filmi. Daha yeni anne baba olma heyecanını yaşayan bir çiftin doğumdan sonraki zorlu ama bir o kadar da macera dolu zamanlarını konu alıyor. Aynı yoldan geçmiş olan anne babaların ve anne baba adaylarının izlemesi gereken filmlerden biri. İzleyenlere bol kahkahalı dakikalar geçirtmeyi garantiliyor film.

Son olarak 26 Ocak tarihinde vizyona girecek olan Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi. 8 Şubat 2004 yılında hayata veda eden ve sayısız esere imza atmış Anadolu Rock müziği efsanesi Cem Karaca’nın hayatını konu alıyor film. Başrolünde İsmail Hacıoğlu’nun olduğu film Cem Karaca’nın hem müzik hayatı hem de özel hayatındaki bilinmeyen yönleri izleyicilere sunacak. Film bu efsane ismi anmak için güzel bir fırsat.

Sinema sahnelerinde Ocak ayı Türk yapımlarının en gözde zamanı olacak gibi. Eğer beyaz perdeye göz atmak isterseniz bu seçenekler değerlendirmeye değer. İyi seyirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi