Hafta sonu ne yapsak?

Bu sene 1 Ocak yılbaşı tatilinin Pazartesi gününe dek gelmesiyle birlikte hafta sonunu da dahil edersek toplam üç günlük bir yılbaşı tatili olacak. Önceden planları olanlar, kısa süreli tatil yapacak olanlar elbette mevcuttur.

Fakat İstanbul’da olanlar ne yapabilir? Meteorolojinin verdiği bilgilere göre sakin bir tatil geçireceğiz. Hava genellikle bulutlu ve parçalı bulutlu olacak ve yağış beklenmiyor. Bu sebeple bu üç günlük tatili değerlendirecek birkaç seçenek derledim sizler için.

Eğer Aralık ayı boyunca gidemediyseniz bu hafta sonunuzu Küçükçiftlik parkta düzenlenen Wonder Village etkinliğiyle geçirebilirsiniz. Etkinlik yeni yıl ruhuna uygun olan konsepti ve etkinlikleriyle 1 Aralık tarihinden beri devam etmekte. 12.00-18.00 saatleri arasında düzenlenen gündüz seasında çocuklara yönelik kış temalı çeşitli atölyelere katılabilir, atlı karınca, buz pateni gibi çeşitli etkinliklere dahil olabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeme içme alanları ve alışveriş stantlarında vakit geçirebilirsiniz. 18.30, 00:00 arasında düzenlenen akşam seansında ise çeşitli isimlerin konserlerine katılabilirsiniz. 2023’ü bitirmek ve yeni yıl ruhunu yakalamak için güzel bir seçenek olabilir.

Bunun çocuklar için olan versiyonu ise Çekmeköy Ömerli Gölü yakınlarındaki Bonjurköy’de gerçekleşecek. Bu etkinliği günü 29 Aralık Cuma. Saat 15.30’da başlayacak olan etkinlik tamamen çocuklara özel hazırlanan bir yılbaşı partisi havasında geçecek. Gösteriler, yarışmalar ve süprizlerle dolu olacağı vaadedilen program çocuklu aileler için görülmeye değer. Etkinliğin açık havada olacağını düşünürseniz hava şartlarına hazırlıklı gitmenizi öneririm.

Katılabileceğiniz bir diğer etkinlik ise Fişekhane’de düzenlenen Winter Fair. Fişehane’nin tarihi atmosferinde yeni yıl temalı alışveriş alanına katılarak hem yerel tasarımcıların ürünlerine göz atabilir hem de hediyelik eşyalara göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca atölyeler, söyleşiler ve gösterilerle dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Eğer bu kısacık tatilinizi İstanbul’da geçirmeyi planlıyorsanız bu etkinliklerden en azından bir tanesine katılmalısınız. Hem 2023’ün kara bulutlarını üzerinizden atmak hem de 2024’ü umutla karşılamak için şehrin stresinden biraz olsun soyutlanmakta fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orçun Ermiş Arşivi