AKP kurulduğu yer olan Alucra’yı unuttu!

Bilindiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 21 yıl önce yaşadığımız ayın 14’ünde kuruldu.

O günlerde Giresun Alucra İlçesinde Belediye ve Vakfın ortak girişimiyle Alucra Ekin Festivali düzenleniyordu. Partinin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan Beyoğlu’nda nüfus bakımından ilk sırada olan Alucralılarla bir arada olması nedeniyle onlara özel bir sempatisi vardı. Bunu fırsat bilen Belediye ve Vakıf yöneticileri o sıralarda parti kurma hazırlığı yapan Tayyip Bey’i Alucra’ya davet ettiler.

Tayyip Bey, elbette böyle bir fırsatı kaçırmadı. Dost olarak bildiği Alucralıların Ekin Festivaline katılacağını bildirdi.

Bunun üzerine festival komitesi Peksimet Mevkiinde, bugünkü adıyla Doruk’ta hazırlık yaptılar. Tayyip Bey'in Trabzon Havaalanına indiği duyuruldu. Festival alanında toplanan binler davul zurna eşliğinde eğlenip halaylar çekerek beklemeye başladılar.

Trabzon’dan gelen konvoy ve 2001 günü AKP'nin kurucularının çoğunun olduğu grup alkış ve coşkularla festivale katıldılar. Bölgenin sanatçısı Mustafa Küçük’ün yöresel türküleri eşliğinde halaylar çekildi. Gelen misafirler komite tarafından tek tek tanıtıldı ve alkışlatıldı. İlginçtir o gün orada Meral Akşener de dahil olmak üzere kurucuların hemen hepsi oradaydı ama şimdi onlardan hiç birisi partide yok.

O gün Tayyip Bey, yaptığı konuşmada, Alucra’nın yollarının bozuk olduğunu, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu, ilçenin gelişmediğini ve geçimini gurbetçilikten sağladığını belirterek şimdilerde dediği gibi, “Sabırlı olun Alucra bu talihsizliğini yenecek ve bölgede örnek gösterilecek bir ilçe haline gelecek, yapılacak yatırımlarla ilçenin gençleri gurbete gitmeyecek ve burada istihdam edilecekler”  diyerek çeşitli vaatlerde bulundu. Sonrasında iktidar oldu. O gün bu gündür ülkeyi yönetiyor. İktidar olurken Alucra’dan kendisinin tüm mali sorumluluklarını takip ve tanzim eden İstanbul eski defterdarı ve Alucralı olan Nurettin Canikli’yi milletvekili yaptı. Sonrasında Ak Parti’nin kurulduğu ilçe Alucra unutulup gitti. Ne gelen ne giden ne de yatırım yapan oldu. Şimdilerde 150 yıllık ilçe olan Alucra nüfus ve kalkınma itibariyle itibariyle 20 yıldır Milletvekili ve bakan çıkaran ilçe geri kalmışlığının yanında ilçe olarak kalma çabasını sürdürüyor.

Ülkede neler oldu

Bilindiği gibi AKP kurulurken üç ‘Y’ yi yok etmeyi vaad etmişti. Bunlar Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklardı. Hatta ülkeli soyanları bir bir açıklayacaklarını duyurarak büyük beğeni almıştı.

Makam saltanatına kesinlikle son vermeyi açıklayınca yine oyunu artırmayı sürdürdü. Yolculuklarını tarifeli uçaklarla yapılacağının altını çizmişti..

Milleti temsil eden iktidarlar millete zarar verdiğini belirterek AKP iktidarında onlar gibi olunmayacağı belirtilmişti.

Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurularak yapılan yolsuzlukları geçmiş dönemlere özellikle laik kesime yüklediler.

Sonrasının ne olduğu malum.

20 yıldır hep beraber yaşıyor ve yaşatıyorlar.

Hatırlamak gerekirse. Bakanların evlerinde kasalar ve para sayma makinaları. Bakanın kolunda değeri yüz binleri bulan saatler, Ayakkabı kutularıyla gelen paralar. Kocasının şirketinde piyasa değerinin üzerinde yapılan satın alma.

Bir bakanın oğlunun kumarhanede çekilen fotoğraflarının ortaya çıkması.

Durdurulamayan işsizlik, enflasyon, dövizin yükselişi, ödeme garantili, yol, köprü tünel ve Şehir Hastaneleri, durdurulamayan elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları, ülkemizin para aklama bakımından gri listeye alınması, Merkez Bankasının gerekli olup olmadığı bilinmeden faiz oranlarında yükseltme ve indirme hamleleri. TBMM’nin kısman devre dışı bırakılıp ülkenin kararnamelerle yönetilmesi, atanamayan öğretmen ve sağlıkçılar, EYT’liler, yapılan sınavlardaki yolsuzluklar.

Bunların tümünü hep beraber gördük ve yaşıyor, hissediyoruz. İnleyen çiftçi, üretici, esnaf ve sanayicilerin durumu ayrı bir muamma. Tüm bu şartlarda ülkemiz seçim hazırlığı yapıyor.

Hani Atalarımız demiş ya, “Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler.”

Tekirdağ’da protestolu açılış

Önceki gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yılan hikayesine dönen ve modern hizmet binası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açıldı. Kılıçdaroğlu'na Genel Merkezden Faik Öztrak ve Seyit Torun eşlik etti. Edirne ve Kırklareli Belediye başkanları da törende hazır bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasını yaparken, aldıkları ücretin azlığından şikayet eden belediye işçileri,sık sık, “Hak,, Hukuk Adalet istiyoruz”, İşçiyiz, güçlüyüz, direne direne kazanacağız” diye sloganlar atarak ücret dengesizliğine dikkat çektiler.

Başkan Bayraktar, “Tekirdağ’ımıza çok zor şartlarda hizmete devam ediyoruz. Kredi sözü verildiği halde alamadık ve öz kaynağımızla bu hale geldik. Meseleleri çözeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ise, “Ülkemiz kötü yönetiliyor. Hepsi halledilecek. Geliyor gelmekte olan” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi