Burcu Köksal sana yakıştı mı?

Dört dönemdir CHP Milletvekili seçilen, halen partisinin Grup Başkan Vekilliği ve Afyonkarahisar Büyükşehir belediye Başkanı adayı olan, demokrat bir eğitimcinin kızı, Atatürkçü Düşünce ve Çağdaş Yaşam Derneği üyesi 2007 yılında partiye girip kadın kolları başkanlığı ile başlayıp günümüze kadar gelen, hatta İYİ Partinin kuruluşunda İYİ Partinin grup kurmasına katılan Sayın Burcu Köksal Hanım Afyon’da söylediklerini ve sonrasında da, “Ben sözümün arkasındayım” demeyi bizler sana yakıştıramadık da, sen kendine gerçekten yakıştırıyor musun?

Burcu Köksal Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması nedeniyle Afyon da CHP Genel Başkanı Özgür Özel’inde hazır bulunduğu Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, “Ben belediye başkanı seçilirken DEM Parti hariç her partiye açık olacaktır. Onlar bunu söyleyemez, Ak Partinin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar” demiş.

Bunu söylerken Genel Başkan orada olmasına rağmen konuşma bittiği için müdahale etmemiş. Ancak daha sonra gittiği Uşak'ta yaptığı konuşmada, “Demin Afyonda Burcu başkan konuşurken, burada kapılarını ardına kadar açacağını belirtirken küçük bir sürçü lisan yaptı. Sonra ‘Aman Başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesinin de Uşak Belediyesinin de seçildikten sonra kapılarını ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır demek istemişti” diyerek düzeltmeye çalıştı ama iş işten geçmiş anlayanlar da anlayacağını anlamıştı.

Dil sürçmesi değilmiş

Bu konuşmalardan sonra Burcu Hanımla konuştuğunu açıklayan Gazeteci Barış Yarkadaş, “Burcu Köksal bana telefonda ‘Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM partililere yönetmeyeceğim. Ben dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştu. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım dedi” ifadesini kullandığını açıkladı.

X hesabında da onayladı

Burcu Köksal daha sonra x hesabında yaptığı paylaşımda Suriyeli sığınmacıları şehirden göndereceğini belirterek, “AKP, ‘Mevcut işçileri çıkaracak, PKK’lıları işe alacak’ diyor. Ben ‘Emeklilere dört ay doğalgaz ve Afyon Jeotermal Elektrik Tesisi konularda destek vereceğim’ diyorum. ‘Belediyeyi DEM’lilerle yönetecek' diyorlar. ‘Rantsal dönüşüm değil, bedelsiz ev yapacağım’ diyorum. ‘Gizli kapılar ardında DEM’lilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar’ı DEM’liler ve HÜDA PAR’lılarla yönetmeyeceğim” diyorum.”


İmamoğlu’dan açıklama

İstanbul Bakırköy'de bir açılışta konuşan İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu , Köksal'ın bu sözlerine çok sert yanıt vererek şunları söyledi: “Ayşegül başkan diyebilir ki hayır ben seni geçeceğim diyebilir, gurur duyarım, başkası da geçebilir ama biraz zor onu söyleyeyim de o konuda iddialıyım. Ama espri tabi inşallah geçerler ama bakın insan ayırt etmemek her şeyin önünde. Ben CHP’liyim ama bu şehrin her insanına hizmet ediyor. Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim” dedi.

Olmadı Burcu Hanım!

Burcu Hanım siz mevki makam sahibi, parlamentoda uzun yıllar hizmet vermiş ve üstelik hukukçu birisiniz. Bu söylediklerinizi size ben dahil hiç kimse yakıştırmadı. Sizin söylediklerinizi DEM partisine en çok karşı olan Ak Parti ve MHP'liler bile söylemedi. Belediye başkanlığının birilerini ayıracak bir görev olmadığını bilmeniz gerekir. Söylediğiniz o sözler Afyon'da kalmadı ki. Tüm ülkemizin dört bir köşesine anında yayıldı. Şimdi ayıkla bakalım pirincin taşını bakalım. Genel Başkan Özel, Uşak'ta söylediklerinizin sürçü lisan olduğunu açıkladı ama anlayın anladı. Bu söylediklerinizi, duyup değerlendirenler ya sürçü lisan alarak anlayıp değerlendirecek ya da benim gibi sizin cahilliğinize sayıp önemsemeyecek ve yoluna devam edecek.

Umarım öyle olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi