Geçtiğimiz haftaya bir bakış!

Hafızalarımızı tazelemek ve bir takım olayları unutmamak için geçmişimize bakmamızın önemli olduğunu düşündüm.

Bunun için çok uzaklara gitmeye de gerek yok Sadece bir hafta önceye baktığımızda ülkemizin çok karmaşık olduğu gün gibi ortada.

Geçtiğimiz haftanın en önemli olaylarından birisi partilerin yaklaşan yerel seçimler için açıkladıkları adaylar oldu. Her parti aldığı oy oranına bakılmaksızın hatta bazılarının oy oranları belli olmamakla birlikte adaylarının iddialı olduklarını açıkladılar.

31 Mart Yerel seçimlerinde DEM’in kendi bölgelerindeki etkinliğini katmaz isek, belli ki iki parti iddialı. Bunlardan iktidar partisi AK Parti diğeri ise Ana Muhalefet Partisi olan CHP. Burada önemli bir husus ise CHP adaylarının her bölgede rakibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın olduğu görülüyor.

Diğer olaylar

* Isparta Atabey İlçesi’nin Ak Partili Belediye Başkanı Tevfik Atasoy aldığı maaştan çok az para harcayarak diğer giderlerinin tümünü yeme içme dahil Belediye ye fatura ettiğini belediyenin Muhasebecisi Ecir Taşkıran İçişleri Bakanlığı’na verdiği dilekçe ile açıkladı.

* İzmir Valisi Ak Parti Adayı Hamza Dağ’ın şehre gelişinde halka hitap etmek için sahne kurulmasına izin verirken CHP Genel başkanı Özgür Özel’e o izni vermedi..

* İstanbul Hava Limanında bir kargo hareketi izlenerek 568 Kg. uyuşturucu yakalandı. Bu İstanbul’da yakalanan ve Kırmızı Bültenle aranan baronlarının da yakalanmasının akla getirdi.

* CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır Kulp’ta 2 bin 290 seçmenin orada ikamet etmediği gerekçesiyle itiraz etti. Seçim Kurulu onların Güvenlik Görevlisi olduğu gerekçesi ile itirazı reddetti. Öte yandan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın evinde 28, Yazı İşleri Müdürü Jale Öztoprak’ın evinde 35 seçmenin yazılı olduğu tespit edildi.

* MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk mahkeme kararı ile gazeteci Özlem Özcan için iki aylık uzaklaştırma kararı aldırdı.

Ak Parti İzmir Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun kız kardeşi, Hale Koştu Özyeşil, “Abim Belediye Başkanı olmadan önce kirada oturuyordu şimdi Bergama İstanbul ve Almanya’da villalar aldı, Araştırılsın bu aile geliri ile mümkün değil” dedi.

*Diyarbakır Kulp ilçesi Bahçelievler Camii İmamı Mahzum Koçağa hutbede Şehitlerimiz ile ilgili bölümü okumadığı gerekçesi ile imama tekrar okutan Kaymakam Burak Akeller’e yoğun destek oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bu kaymakamı alnından öpüyorum” diyerek ayrı bir destek sağladı.

* CHP Genel Başkan’ı Özgür Özel’e DEM ile ilgili soru soran gazetecilere, “Partileri şeytanlaştırmayın. Milletin oy verdiği ve TBMM’de grubu bulunan tüm partiler bizim gözümüzde şeytan değildir. Randevu istediler verdik” dedi.

* Mansur Yavaş, “Çalıyorlar ama çalışıyorlar devrini tümüyle bitirdik” dedi.

*CHP Genel başkanlığında halef, selef olan Kılıçdaroğlu ile Özel Ahlatlıbel’de bir araya gelerek parti'nin geleceğini ve yerel seçimleri görüştüler.

* Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, “Daha dün FETÖ'den ders almadık mı? Yeniden canlanan tarikatlar ülkemize zarar verecek potansiyele geldi. Tedbir alınması gerekir “ dedi.

* Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Çok şükür iyi çalıştık ve borçlarımızdan kurtulduk. Artık belediyemize icra gelmiyor” dedi.

* 12 yaşındaki bir kız öğrenci, Milli Eğitim bakanlığının öğrencileri camilere götürme projesi sonrasında, “Bunları yapacağınıza ben 20 TL harçlık alıyorum. Okulda bir tost 50 TL. Simit bile alamıyorum. Bunları ucuzlatın” dedi.

* İsraf haramdır hutbesi yayınlayan Diyanet İşleri, kendi binaları mümkün olmasına rağmen beş yıldızlı otellerde toplantı yaptı. Diyanet yurt dışında görevlendireceği vaizler için düzenlenen sınavda 93 puan alan bir vaiz mülakatta 50 puan alarak elendi.

Diyanette böyle hocalar da var. Kırşehir Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, daha önce, “Yılbaşında hindi eti yiyin ama, kul hakkı yemeyin” demişti, Aynı hoca verdiği bir vaazda ders niteliğinde dini bilgiler verdi. “Müftü, “Bir insan adil değilse, kul hakkı ve devletin malını yiyorsa, yetim hakkına el uzatıyorsa, adaletten uzaklaşmışsa, Allah'ın katına ulaşamaz. Kâbe de yatsa neye yarar. Müslümanlık doğruluk dinidir. Bunlar yapılıyorsa bizim Müslümanlıkla ilgimiz yoktur” dedi.

* Emeklilerin yaşam şartlarının düzelmesi için çalıştıklarını belirten CHP Genel başkanı Özel, “Mücadelemiz en düşük emekli maaşı 17 bin TL oluncaya kadar çalışacağız” dedi.

* TBMM, İsveç şartlarımızı kabul edinceye kadar NATO'ya giremez tartışmaları ve atıp tutmalardan sonra İsveç'in üyeliğini enine boyuna tartışılmadan, bazı tavizler koparılmadan kabul etti.

* Yerel seçimlerde en çok rakip Ekrem İmamoğlu’nun olduğu açıklandı. İmamoğlu yedi adayla yarışacak..

* Emekliler zamlı maaşlarını almadan çarşı-Pazar ve marketlerde yüzde 50 den fazla zam geldiği belirtildi. Bu nedenle emekliye yapılan zammın yetersizliği gündeme gelirken seyyanen zam yapılmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Simit’e zam gelip 15 TL ye çayın en düşük fiyatının 10 TL ye çıkmasından sonra Cumhurbaşkanımız R. T. Erdoğan'ın yıllar önce yaptığı ‘Çay. Simit’ hesabı yeniden gündeme geldi.

* Galatasaray Spor Kulübü 2021 yılında 1 milyon 150 bin Euroya aldığı Boey’i 40 Milyon Euro’ya Almanya'nın Bayern Münih takımına 40 milyon Euro’ya satarak bu konuda rekor satış yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi