Olmadı Bay Kemal Olmadı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezince Ankara Spor Salonu'nda 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde tüm belediye Başkan adayı olanları tanıtmak için toplantı düzenledi.

Bu tanıtım toplantısına Türkiye genelinde aday olanlarla il v e ilçe başkanları, başkan adayları katıldı. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Esenyurt adayının salonda olmaması dikkatlerden kaçmadı. Açıklanmayan adaylar için genel başkana yetki verildiği açıklandı.

Bu lansman tanıtımına doğal olarak parti'nin eski Genel başkanları da davet edildi. Bu davete Murat Karayalçın ile Hikmet Çetin katıldı. Sanıyorum Altan Öymen eşinin vefatı ve sonrasında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle katılamadı. Tanıdığım kadarıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanı da olan Altan Abinin çağırıldığı her yere katıldığını biliyorum. Böylesine bir insanın bu toplantıyı mazeretsiz katılmaması mümkün değil gibime geliyor.

Kılıçdaroğlu sen ne yaptın?

Diğer Genel başkanları buraya davet eden CHP’ yönetiminin Kemal Beyi çağırmamazlık etmesi mümkün olmadığına göre;

Kemal Bey bu toplantıya neden katılmadı ki?

CHP’nin Genel başkanı Özgür Özel yine de, salonda olan iki eski genel başkan ve olmayan iki Genel Başkan’a sevgi ve saygılarını bir vefa borcu olarak sundu.

Kemal Bey şimdi oturup iyice bir düşünmesi gerekiyor. Bir dönem öncesinin Genel başkanı olarak partisinin aday tanıtımına neden katılmadığının bir açıklaması olması gerektiği kanaatindeyim. Bay Kemal o toplantıya katılsaydı, orada sinerji daha da iyi olur, parti'nin birlik ve beraberliğinin sürdüğü belli olur, partililere ve seçmenlere de iyi bir mesaj olurdu.

Özgür Özel’in konuşması

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan tanıtım toplantısında kürsüye gelen parti Genel başkanı Özgür Özel özetle şunları söyledi.

Konuşmama başlamadan önce aramızda olan ve olmayan iki eski Genel başkanlarımıza vefamızı ve saygılarımı arz ediyorum. Ülkemizde Bin 127 belediye adayımız kesinleşmiştir. Bu adaylarımızdan 100’ü kadın adayıdır. Bu sayının yeterli olmadığı kanaati ile gelecekte bu sayının daha da artmasını temenni ediyorum. Bunu çoğalmaya söz veriyorum. Adaylarımız arasında 196’sı genç adayımızdır. Hepsine başarılar dilerken Sosyal Belediyecilik anlayışının ülkemize yaymalarını temenni ediyorum.”

Salonda aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen mevcut iken İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Özel, “Adaylaşmayan 3-5 arkadaşlarımız bizi eleştirdikleri gibi bazılarının başka partilerden aday olanlar var. Onları saygı ile karşılıyorum. Ancak, aday gösterilmediği halde yeni aday arkadaşının yanında olan ve ayırdığı tanıtım fonunu ona devreden arkadaşlarımızın olduğunu da biliyor ve onlara saygı duyuyorum.

Bizim belediyecilik anlayışımız halktan aldığını halk için harcamaktır. Sosyal belediyecilik bu nedenle başarılıdır. Başarımızın altında eli tutulması gerekenlerin elinden tutmak, aç olanların karnını doyurmaktan geçmektedir ve bu her yende devam edecektir. İnsanlarımızın CHP’li belediyelerde yaşamak istemelerinin sebebi budur. Vatandaşlarımızın tatillerini bile CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde geçirmek istemelerinin sebebi onlara duyulan hayranlık ve hizmetin tam olarak yerine getirilmesidir.

Burada halkımıza çağrım bu hizmetlerin ve mutlu kentlerin çoğalması için adaylarımızın desteklenmesidir. Bunu Trabzon, Erzurum, Tokat, Afyon, Bursa, Balıkesir, Denizli, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, K. Maraş Sivas, Konya, Samsun ve diğer tüm il ve ilçelerimizde yaşayan halkımızın duymasını ve mutlu kentler için bizi tercih etmelerini canı gönülden istiyor ve halkımıza söz veriyorum. Hiç biriniz diğerinden ayrı tutulmayacaksınız. Bu sözümüz kesinlikle sözdür.” Deyip ‘İşimiz gücümüz Türkiye’ sloganının müziğini tanıtıp isim hakkının alındığını belirtti adaylarının bunu il ve ilçelerinde de uygulamasını istedi.

Daha sonra seçimlerde takip edilecek programlarını açıklayıp il ve ilçe adaylarının tanıtımlarıyla toplantı sonlandırıldı.

Ağbaba ve Tutdere ne yapacak?

5-6 dönemdir Malatya’dan milletvekili seçilen Veli Ağbaba, yerel seçimlerde İlinden aday gösterildi. Milletvekilliği döneminde eski zamanlarda CHP’nin kalesi sayılan Malatya da son seçime kadar kendisinden başka vekil çıkaramayan Malatya da sınav verecek ve herkesin gözü orada olacak. Adıyaman’dan aday gösterilen Abdurrahman Tutdere geçtiğimiz sene orada yaşayan deprem felaketinde hemen her gün Adıyaman’da herkesin yanında oldu. Sorunlarını dile getirdi ve derman bulmaya çalıştı. Şimdi Adıyaman Belediye başkan adayı yapıldı. Bekleyip o çalışmalarının karşılık bulup bulamayacağını göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Dolu Arşivi