Aralarında belediye başkan adayları da var!

Aslında aylardır konuşuluyordu. Hatta zannediyorum Kasım 2017’de Ak Partili bir dostumdan ilk duyduğumda sosyal medyadan paylaştım.
Daha o gün İstanbul’da bazı ilçe başkanları değişikliği masaya yatırıldı.
Değişecek kişiler belirlendi.
Benim sosyal medya paylaşımım üzerine önce gazetemizin Silivri temsilcisi Fatma Sarıbıyık arayarak; ‘Patron Silivri senin paylaşımını konuşuyor ama ilçe başkanı yalanlıyor. Ben de Mehmet Mert paylaşmışsa mutlaka kaynağı sağlamdır diyorum’ diye seslenmişti telefondan.
Sonra Beylikdüzü’nden bazı okurlar yalanlamışlardı paylaşımı.
Neyse uzatmayalım.
O değişiklikler dün bütün ilçe başkanlarının olduğu toplantıda bizzat yüzlerine söylendi.
Ancak bu durumu göz ardı etmeyelim.
Burada bir görevden alınma söz konusu olmamakla birlikte kongrede aday yapılmayacak bazı ilçe başkanlarının belediye başkan adayı da yapılacaklarını şimdiden söyleyebiliriz.
*
Evet dün AK Parti İstanbul’da 25 ismi yeniden ilçe başkanlığına aday gösterilmeyeceğini öğrendik.
14 ilçe başkanı ise görevine devam edecek.
Yeniden aday gösterilmeyecek bölgemizin üç ilçe başkanı ile dün görüştüm.
Hem bu görüşmeleri sizlere aktaracağım hem de bu ilçeler ile ilgili öngörümü.

İlker Gürbüz’ün hedefi 
belediye başkan adayı olmak 
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz benim tavrım çok net diyerek kesinlikle amacının belediye başkan adayı olmak olduğunu ve seçimleri de kazanmak olduğunu kaydetti.
Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerek mevcut ve daha önceki il başkanına durumu net olarak izah ettiğini kaydeden Gürbüz şöyle konuştu; ‘Biz daha Mayıs ayına kadar görevimizin başındayız. İlk kongrede seçilecek ilçe başkanımızın yanında yer alacağız. Parimizi ilçemizde yerel seçimlerde iktidar yapmak olacak hedefimiz. Yani görevden bir istifa söz konusu olmamakla birlikte zaten ilçemizde belirlenen bütün delege arkadaşlarla aynı düşüncedeyiz. Bizim amacımız  sadece ilçe başkanlığını yönetmek değil aynı zamanda belediyeyi de kazanarak yönetmektir’ dedi.
İlker Gürbüz’e ilçe başkanı olacak isimler arasında Av Celal Babayiğit’in adının geçtiğini söylediğimde ise ‘Ne güzel işte. Olası belediye başkan adayı rakiplerimden birisi böylece bu düşüncesinden vazgeçmiş olur. Çünkü ilçe başkanı olacak adam bir daha istifa ederek belediye başkan adayı olamaz’ diye konuştu.

İsmail Damat ısrar etmemiş
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İsmail Damat dün gazetemizde yer alan ‘Üç ilçe başkanı görevde kalmak yönünde ısrar ettiler’ şeklindeki iddiayı da yalanlayarak, İlker Gürbüz’ü doğrular nitelikte konuştu.
Damat şöyle dedi: 2019 yerel seçimlerine yönelik bir tasarruf olduğu belirtildi. Parti büyüklerimizin verdiği karara saygılıyım. Önemli olan halkın gözünde biz bu görevi layıkı ile yaptık mı yapmadık mı. Yoksa bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi sıra başka bir arkadaşımızda. Bu kongrelerde amaç partimizi yerel seçimlere hazırlamak. Belediye başkan aday adayı olacaklar zaten istifa edeceklerdi. Altı ay sonra tekrar istifa edileceğine şimdiden böyle bir niyeti olanlara ilçe başkan adayı olmamaları söylendi. İlk kongreye kadar biz yine görevimizin başındayız ve amacımız yerel seçimleri kazanmak.
*
Beylikdüzü zaten zor bir ilçe. Bu zor ilçenin iktidar partisi ilçe başkanlığını yapmak da zor olsa gerek. Zira Beylikdüzü’nde siyaset yapan adam sadece Beylikdüzü’nde siyaset yapan rakipleri ile rekabet yaşamıyor. Aynı zamanda, Esenyurt, Büyükçekmece ve Avcılar’da siyaset yapanlarla da rekabet yaşıyorlar.
Buyurun buradan yakın; Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığına aday gösterilecek isimler arasında Esenyurt’ta aktif siyaset yapan Av. Kadir Çakır veya Büyükçekmece eski ilçe başkanlarından Av. Celal Babayiğit.
Bu arada Babayiğit’in daha önce hem Beylikdüzü hem de Büyükçekmece ilçe başkanlığını yaptığını da hatırlatalım.

Selim Güçbilmez kendinden emin
Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ise bu yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olacağından ve seçimleri kazanacağından emin bir şekilde tavrını sürdürüyor.
Güçbilmez de belediye başkan aday adayı olacağı için ilk kongrede ilçe başkan adayı olmayacağını ve şimdilik bu görev için iki kişinin adının geçtiğinii, amaçlarının bu iki kişiden birisine ilçeyi emanet ederek Çatalca’da güçlü bir şekilde yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu belirtti.

Nitelikli siyasileri idare etmek kolay değil!
Dedik ya; ilk kongrede ilçe başkanı olarak aday gösterilmeyecek veya seçilseler bile görevden alınacaklar arasında belediye başkan adayları da var.
Baktığınızda İstanbul’un her ilçesinde zaten bu görevlere layık iki üç kişi var.
O kişiler de ya ilçe başkanı veya olası belediye başkan adayı.
Zaten her siyasi partide nitelikli siyasetçi görmek ve bulmak zor.
Yetiştirmek zor.
İlçe başkan adayı yapmak zor.
Belediye başkan adayı yapmak zor.
Üstüne üstlük bir de iki üç nitelikli gibi görünen (mevcutların içerisinde) siyasileri de idare etmek zor olsa gerek.
Hadi bakalım aylardır tartışılan konu olan Ak Parti’de ilçe başkanları değişecek ifadesi netleşti.
Şimdi sırada kim belediye başkan adayı olacak tartışmasında…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi