Bay Oran zafer kazanmış gibi!

CHP eski Milletvekillerinden Bay Umut Oran ve Milletvekili M. Akif Hamzaçebi ile FETÖ’ nün sağ kolu ve bu örgütün sözcüsü olan ve Fuat Avni olarak bilinen eski Emniyet Müdürlerinden Emre uslu arasında zamanında yapıldığı ileri sürülen yazışmalar haber olarak 2015 seçimleri öncesi Akşam gazetesinde yayınlanmıştı.

Haberde FETÖ Terör örgütü sözcüsü olarak bilinen ve o zaman Fuat Avni olarak bilinen kişi yani eski Emniyet müdürlerinden Emre Uslu adı geçen eski ve mevcut vekillerle bir takım yazışmalar yapmış ve onlara, ”Dayanın bizde sizlere destek ve yardımcı olacağız. Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine suikast düzenlenecek” gibi şeylerin yazıldığı bizzat Sn. Recep Tayyip Erdoğan Güney Amerika ziyaretinde ve Bursa’da açıklamıştı.

Bunun üzerine gazete bu durumu haber yapıp durumu detayları ile açıklamıştı. Bu haberler üzerine Bay Umut Oran ve Mehmet Akif Hamzaçebi ile fetöcü Emre Uslu şikayetçi olmuş ve dava açılmıştı. Aynı olayla ilgili Küçükçekmece Savcılığı takipsizlik kararı verirken, (Dosyada belgeleri vardır) Bakırköy Savcılığı dava açılmasını istemiştir.

Açılan dava yıllarca sürdü. Hakimler değişti. Bay Oran ve Hamzaçebi’nin avukatları, habere konu olan yazışmaların sahte olduğunu ileri sürerek mahkemede şov yapmaya çalıştılar.

Biz ise mesele habere konu olan yazışmalar değil, Cumhurbaşkanının açıklamaları üzerine bu haber yapılmıştır. Yazışma belgelerinin gazetenin güncel olması nedeniyle araştırılmasına zaman olmadığını ileri sürüp. Cumhurbaşkanının, “Aileme suikast yapılacak” demesi üzerine ve o yazışmalarda da bu konu geçtiği için haber yapıldığını söylemiştik.

Ayrıca yargılama sürerken ilgili şahısların iddialarına göre, “Madem o yazışmalar sahte idi de sizler neden tekzip hakkınızı kullanmadınız” demiştik. Zaten dosya incelendiğinde ilgili şahısların haberleri tekzip etmedikleri açıkça belli olmaktadır ve dosyada böyle bir müracaat ta yoktur.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde Beş yıl kadar süren dava 2020 yılının ilk aylarında beratla sonuçlandı. Doğal olarak ilgiller İstinaf mahkemesine başvurdular. İstinaf mahkemesi 2022 Mayıs ayında dosyada bazı eksikliklerin yeniden değerlendirilip tamamlanması için dosyayı ilgili mahkemeye iade kararı verdi.

İşti ne oldu ise bundan sonra oldu. Hukuki süreç sona ermeden Bay oran sanki zafer kazanmış gibi feryat figan ederek yaptığı açıklamada yıllardır yayın hayatında olan AKŞAM gazetesini ‘paçavra’ , gazeteci arkadaşlarımı ve beni ‘Sözde Gazeteci’ olarak açıklayıp hesap soracağına dair açıklamalarda bulunmuş. Kasım ayında mahkemede buluşacağız umarım duruşmaya gelirsiniz. İstinaf’ın dosyayı geri göndermesini, hukuki süreç devam ederken ne diye zafer gibi ilan ettiğinizi de anlamış değilim.

Dava açıldı hepimiz hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Bakalım Mevla neyler ve neylerse güzel eyleyeceğine hukuka ve uygulamacılara olan güvenimiz nedeniyle bekleyip göreceğiz.

Bu açıklamalarıyla sanıyorum hem kendini aklamak hem de eskiden milletvekili olduğu CHP’ye sanki mağduriyetini anlatmak için atıp tutmuş. Bay oran bunlar seni mensubu olduğun partiye yaklaştırmaz. Kişisel olarak seni rahatlatır ama sen de takdir etmelisin ki Cumhurbaşkanının açıkladığı her şey haberdir. Onun yalan veya yanlış söylediği veya açıkladığı şeyleri araştırmak gazetecilere düşmez. Takdiri kamuoyuna aittir.

Bay Oran, hep beraber aynı gemideyiz. ‘Sözde gazeteci’ demenizi hiç tasvip etmedim. Sizi de bizi de kamuoyu ve meslektaşlarımızla siyaset dünyası biliyor.

İnsan bu lafı ederken en azından Geoog amcaya sorsaydın ya da adımızı oraya yazsaydın sözde mi gerçek mi olduğumuzu da öğrenmiş olurdunuz.

Ama neyse bu davranışınla birilerini kötülemek ya da suçlamakla mensubu olduğumuz parti nasıl değerlendirir, dikkate alırlar mı bilemem.

Size tavsiyem unutulmuş ve geçmiş meselelerle değil de, ülkemizin içinde olduğu duruma göre yeni şeylere ve neler olacağına kafanı yorsan daha iyi olur gibime geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi