Birisini takdir etti birini fırçaladı!

Beylikdüzü'nde bir dizi temel atma ve açılış töreninde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada partili belediye başkanını takdir ederken, aynı gün tören sonrası uğradığı Bakırköy'ün belediye başkanını fırçaladı üzüntüsünü dile getirdi.

Bu arada daha 2021 Nisan ayında da yine bir dizi temel atma ve açılış töreni için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilçesinde ağırlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın fazlası ile takdiri haket tiğini söylemeliyiz.

Peki fırça yiyen ve Genel Başkanını belediyede çalışan 350 işçi karşısında zor durumda bırakan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'na ne diyelim?

Eminiz Kılıçdaroğlu diyeceğini demiştir.

Hiçbir şey demese bile bu sorunu çözmesi için, yani 3 yıldır belediyenin birçok ağır işlerini yapmalarına rağmen henüz iş sözleşmeleri yapılmayan işçilerin sorunlarını çözmesi için görevlendirilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay'ın da aynı görüşmede bulunmasının siyasi etik ve hiyerarşi açısından ciddi bir sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz.

Düşünün, siz CHP genel başkanısınız. Yardımcınızı görevlendirerek bir ilçe belediyesi ile belediye işçileri arasındaki sorunun çözülmesini emrediyorsunuz.

O belediye başkanı ne yazık ki genel başkan yardımcısını tınlamıyor.

Ve yeniden araya siz giriyorsunuz.

Kısaca aslında o belediye başkanı sizi de tınlamıyor.

Buna siyaset dilinde ne denir bilemem.

Ama etik değerler açısından çok şey denileceğini söyleyebilirim.


 

Ben olsam bu töreni çok kıskanırdım


 

Dün Beylikdüzü Belediyesi birçok belediyeyi, belediye başkanını ve o ilçede yaşamayan insanları kıskandıracak törenlerinden birisini gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı bu özel gününde, başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İyi Parti genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, birçok CHP genel başkan yardımcısı, birçok CHP milletvekili gibi üst düzey protokol yalnız bırakmadı.

Beylikdüzü Belediyesi'nde yapımı devam eden ve bitirilerek hizmete giren;

Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Beylikdüzü Mutfak, Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Gürpınar Aşık Veysel Kütüphane ve Etüt Merkezi, Beylikdüzü Geri Dönüşüm İşçileri Destek Projesi ve Atık Ara Depolama Merkezi, 20 park ile 14 tesisin açılışı bu özel davetliler şahitliğinde gerçekleşti.

Yakuplu Anne-Çocuk Merkezi ve beş kreşin de temeli de atılırken, atanamayan genç öğretmenler için sembol haline gelen Öğretmen Fedai Altun’un ismini taşıyan kapalı spor tesisinin de tanıtımı yapıldı.

Ne yalan söyleyeyim şayet ben bu törende bulunan bir ilçe belediye başkanı olsaydım Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı çok ama çok kıskanırdım.

Ve tören alanından makamıma döner dönmez hemen ekibimi toplar ve acilen benzer bir tören yapmanın hazırlıklarına başlardım.

Tabi bu hazırlık için yaptığım hizmetler, parklar, okullar, camiler, tesisler yoksa yapacak bir şey yok.

Ellerimi ovuşturarak yakın zamanda nerde kimin töreni var da gidip orada genel başkanımı göreyim hesabı yapmaya başlardım.


 

CHP'li belediyelerde kulislerde konuşulanlar


 

Bu arada hazır fırsat bulmuşken kulağımıza gelen CHP'li bazı belediyelerde konuşulanları da yazmaya devam edelim.


 

Esenyurt'ta bu günlerde aynı zamanda bir hastane çalışanı da olan Renaz Kılıç ismi çok gündemde. Altında araba, kimin bir hastane işi varsa koşturup problemleri çözmede usta olan Renas Kılıç'ın bu yaptığında bir problem yok.

Problem şuki; Renas Kılıç belediyeci mi, sağlık personeli mi? A partili mi, B partili mi? henüz karar vermiş değil.


 

Küçükçekmece Belediyesi ile ilgili hurda işi yapan birileri ortada çok dolanıyormuş. Belediye fen işleri ve temizlik işleri adına hurda işi yapan bu kişiler yarın ciddi sıkıntı yaşatmadan kendilerine çeki düzen verirlerse iyi olur.


 

Adalar Belediyesi'nde Engin Çelik maşallah tek başına belediyeyi çekip çeviriyormuş. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül sanırım bilerek kendisini çok yetkili kılmış. Adalar'da Engin Çelik'e sormadan kuş uçmuyormuş.


 

Şişli Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı Gönen Orhan'ın eski başkan Mustafa Sarıgül'e benzer alışkanlıkları olduğunu söyleyen Şişli'liler, 'Gönen mi, dönen mi? Biz de tam çözemedik. Umarız Gönen Orhan'ın attığı tüm adımlar, aldığı kararlar, imzaladığı evraklar Şişli için hayırlara vesile olur' demekle yetiniyorlar.


 

Sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup belediyelerden değil, her siyasi partiden, sadece İstanbul'dan değil, Türkiye'nin her il ve ilçesinden gelen, kamuoyunun bilmesi gereken kulis bilgileri aktarmaya devam edeceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi