Utku Kızıltan

Utku Kızıltan

Çocuklarımız, torunlarımız, ve kadınlarımız için kollar sıvansın

Başta çocuklarımız ve torunlarımız olmak üzere tüm insanlığı, insanoğlunun faaliyetleri nedeniyle onarılamaz ölçüde bozulmuş ve  kaynakları artık ihtiyaçları artık karşılayamayacak kadar yetersizleşmiş olan bir gezegende yaşama tehdidinden kurtarmak için hiç bir çabadan kaçınmamamız gerekiyor.

Bu nedenle, çevresel etkinliklerimizin tümünde yeni bir korumacılık ve evsahipliği ahlakını benimsiyor ve bu doğrultuda ilk adım olarak: Her tür orman işletmeleri, korunması ve sürdürülebilir biçimde geliştirilmesi, ağaçlandırma çalışmalarına katılma göstermemiz gerekiyor. Sayın Başkanımızın bana söylediğine göre çok yakın bir zamanda Büyükçekmece'de bu çalışmayı yapacağız. Su kaynakları işletme stratejilerini bölgesel, ulusal ve yerel düzeylerde adil dağılım ve yeterli miktarda su sağlayacak yer üstü ve yer altı sularının kirletilmesine tepki göstermeliyiz. Doğal afetlerin ve insanın neden olduğu afetleri azaltmak üzere çalışmalara destek vermeliyiz. Son aylarda Büyükşehir Belediyesi ve bizim belediyemizin seller için yaptığı çalışmalara hep beraber teşekkür etmeliyiz. 

11 Ekim Salı günü belediyemizde yapılan Profların konuşmacı olduğu kadın ve erkek eşitliğine ait sunumları dinledim. Son yıllardaki kadın öldürmelerinden de bahsedildi. Öldürenler ya kocaları, ya da sevgilileri olduğu ve hep yakınlarında geldiği anlatıldı. Yoksulluk, açlık ve hastalıkla mücadelenin etkin bir aracı olarak kadın-erkek eşitliğini güçlendirme ve kadının etkinliğini artırmayı yakınlarımızla toplu sohbetlerde konu etmemiz anlatıldı.

Biz bu konferansların mahallelerde herkese yapılmasını istedik. Biz emanetçisi olduğumuz doğamızı korumazsak sonumuz çok kötü olacak. Sağlıklı kalmanız dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Utku Kızıltan Arşivi