Dağlarından bal, ovalarından yağ akan şehir Balıkesir…

Balıkesir’i oldum olası çok severim.

Ülkemizde en iyi ve huzurlu yaşanacak şehirlerinden biri olarak görür ve kabul ederim.

Tam bir emekli ve dar gelirlilerin yaşadığı şehir Balıkesir.

Dağları da, ovaları da bereketli.

Bir özelliği de iki denize de kıyısı olan şehir.

İl merkezinden kuzeye doğru hareket ettiğinizde bir saat içinde Marmara Denizinde, batıya doğru hareket ettiğinizde koyları ile ünle Ege Denizinde olabiliyorsunuz.

Pandemi nedeniyle kuzey ve batıdaki ilçelerinde emlak fiyatları artmış olsa da iç kesimler özellikle emeklilerin rahatlıkla yaşayabilecekleri yerler. Her karış toprakta her türlü meyve ve sebze yetişebiliyor. Zeytin’i anlatmaya gerek yok. Etrafa baktığımızda zeytin ormanlarıyla başbaşasınız. Dağlarında kekik bol bu nedenle de bal üretiminde ülkemizde ilk sıralardasınız. Bu nedenle, “Dağlarından bal akan”, zeytinliklerin bol olmasıyla da “Ovalarından yağ akan şehir” denilmiş.

Şehre değer katan başkan

İstanbul Medya Derneği’nin organizasyonu ve Balıkesir büyükşehir belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde 46 gazetecinin katıldığı kültür ve tanıtım gezisine katılanları Belediye Başkanı ile Genel sekreter. Mustafa Küçükkaptan, belediyeye ait olan Agiros Termal Resort Spa otelde karşıladı.

Otelde yapılan sohbette Yücel Yılmaz, Balıkesir’in sakin yer olduğunu. İç kesimlerin emekli, memur ve diğer çalışanların gelirlerine göre yaşanabilecek yerler olduğunu belirtti.  Ayvalık, Altınoluk ve Güre’de emlak fiyatlarının çok arttığını, İstanbulluların Avşa ve Marmara adasını tercih ettiklerini belirtti.

Balıkesir’i daha da yaşanılır hale getirmek için var güçleri ile İlçe Belediyeleri ile güç birliği yaparak çalıştıklarını, Balıkesir de 6 baraj 22 organize sanayi bölgesi ve fabrikaların olduğunu 18 okul ve 6 Gençlik merkezi yaptıklarını belirtti. Ayrıca İzmir Otobanının ve Assos ile Troya tünellerinin devreye girmesi ile illerin değerini üçe katladığını belirtti.

 New York. Şanghay ve Paris gibi ünlü şehirlerde yapılan Habitat toplantılarının büyük çaba sarf ederek organize ettikleri Birleşmiş milletler Toplantısının Balıkesir’ de de yapılmasıyla illerinin tam olarak bir marka şehir olduğunu gururla anlattı.

Gazeteci arkadaşlarımın Bandırma Son Kurşun anıtı'nın çok bakımsız olduğunu, yollarının kötü olduğunu belirterek orada bu vatan için şehit düşmüş olan 80 şehidimize gereken önemin verilmediğini gördüğümüz manzara karşısında üzüldüklerini belirtip, “Her tarafa el atmışsınız buraya da el atın “ demeleri üzerine;

Başkan Yılmaz, “Orayı Valilik yaptırdı. Yapım sırasında proje müellifi vefat etti. Sonra yapım tamamlandı. Varisler dava açtı. Bandırma Belediyesi de konuyla çok ilgilenmedi. Bunları yazın sonrasında bize görev versinler gereğini en iyi şekilde yaparız” dedi.

Balıkesir’i gezerken en çok dikkat çeken faaliyetlerinden biri ve halk tarafından da takdir edilen Atatürk'ün hutbe okuduğu Zağnos Paşa Çamii’nin çevresinin istimlak edilerek açılıp büyük bir meydan ve yaşam alanına getirilmesiyle yine sokak hayvanlarına verilen önem dikkat çekiyor.

Balıkesir’de altı barınak yaptırdığını bu barınaklarda 5 bin köpek olduğunu. Burada olan üç ameliyathane ve 13 veterinerimizle günde 125 hayvanın kısırlaştırıldığını, Balıkesir de 44 bin kayıtlı hayvanın olduğunu ve onlarında her gün yemlenip bakımlarının yapıldığını belirtti.

Bunca hizmet ve başarı karşısında gelecek seçimlerde sizi İstanbul'a aday gösterirlerse ne dersiniz? Sorusuna başkan Yücel Yılmaz, “Bizim başarımız mazbatamızı aldığımız günden itibaren partimizi bırakmamızdan kaynaklanmaktadır. Ben her kesimle bacı, kardeş ve arkadaşım. Bu nedenle ben görev adamıyım ve tevdi edilen görevi yapmaya çalışırım” dedi.

Altılı masanın adayı

Balıkesir’de inceleme ve kültür gezisinde, Bandırma’da Daskyleion Antik kent, Kuş Cenneti, Cumhuriyet Meydanı, Son Kurşun Anıtı, Erdek’te,Kyzikos Antik Kent,Hadrinus Tapınağı, Kirazlı Manastırı, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde ise Hisarköy Kaplıcaları, Sındırgı Hisaralan Kaplıcaları, İda Madra Jeoparkı, Sındırgı Meydanı, Güreş Evi, Akpınar yaşam merkezi Kışla Müze Han Butik Otel, Edremit’te ise Antandros Antik kenti, Göre Kazdağı Müzesi gezildi. Son durak Ayvalıkta ise Cennet Tepesi, Ayvalık tarihi konaklar ve sokakları, Yeniçarohori, Antikacılar ve Tostçular çarşıları ile Cunda (Alibey Adası) gezilip Uygulama otelde konaklandı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile sohbet ederken laf dolaşıp Başkan’ın adına geldi. Altılı masanın adayları arasında adı geçenlerden Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın adlarının geçtiği hatırlatılınca Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İkisine de gerek yok altılı masa ya en uygun aday bizi yakıştırıyorlar. Adımda birinin adı diğerinin de soyadı var Ekrem Yavaş işte buradayım” dedi.

Ekrem Yavaş, 35 bin nüfuslu ilçelerinde herkesin rahatlıkla yaşayabileceğini topraklarının verimli konutlarının uygun olduğunu belirterek, “En basitinden üç dönüm tarlanız olsa ve kornişon ekseniz bir hasatta en az 200 bin lira kazanırsınız bu gelirde bir aileyi rahatlıkla geçindirir” diyerek Sındırgı’nın herkese açık olduğunu, ayrıca misafirperverliğimizi herkesin bildiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi