Ekrem İmamoğlu kazandı

31 Mart 2019 Pazar akşamı sandıklardan ne çıkar bilmem ama daha şimdiden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını söyleyebiliriz.
İmamoğlu neleri kazandı biliyor musunuz?
Gönülleri kazandı.
Yürekleri kazandı.
Kendisine inanan milyonları kazandı.
Kendisini tanıyan ve bilenleri mahcup etmeyerek, kendisini tanımadan ve bilmeden hakkında olumsuz düşüncede olanları ise mahcup ederek kazandı.
***
Gençlerin, kadınların, emekçilerin, çiftçilerin yüreğine dokunarak kazandı.
Dün aday olduğunda 'Nereden çıktı bu İmamoğlu' diyenleri kazandı.
CHP'nin adayının İstanbul'u kazanabileceği umutlarını yeşerterek kazandı.
Kendisine güvenerek aday yapan, hatta CHP MYK ve PM'de çok muhalefet olmasına rağmen onu aday yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu mahcup etmeyerek kazandı.
Ona güvenenleri mahcup etmeyerek kazandı.
Sadece ve sadece bir dönem gibi kısa bir sürede bir ilçe belediye başkanlığı yaparak, bu ülkenin siyasi tarihinde önemli bir rol olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kazandı.
***
Ülkemizin içinde bulunduğu gergin ortama rağmen, hoşgörülü, sevecen, ılımlı, mütevazi dil ile de siyaset yapılacağını göstererek kazandı.
Barışçıl dil kullanarak kazandı.
''Kurban olurum sana'' diyerek yaşlılara saygı göstererek, 'Dünyanın en güzel şeyi çocuklar tarafından sevilmektir' diye çocukları önemseyerek, 'Gençler bizim geleceğimiz' diyerek gençleri en önemli noktaya taşıyarak kazandı.
***
Kendisine çanak sorular hazırlayarak her türlü gerginliği ortaya koyan bir televizyoncuya sadece ve sadece; 'Akşam eve gidince yengem sana çay vermeyecek' diyecek kadar serzeniş göstererek kazandı.
Rakiplerini küçümsemek, eleştirmek, hakaret etmek yerine, överek, severek, iyiye iyi iyi olmayana iyi değil diyerek kazandı.
***
Aday adaylığı ortaya atıldığında 'bizi bırakıp nereye gidiyor' diyerek karamsarlığa bürünen Beylikdüzü'nde kendisini sevenleri, adaylık sürecince gösterdiği performans ile o karamsarlığı aydınlığa taşıyarak kazandı.
Ve o performansın ülke genelinde partisinin oylarını birkaç puan daha arttırma ihtimalini yaratarak kazandı.
***
Yerel seçim süreci başladığında İstanbul için bir çok ismin adaylığı geçerken, aday olduktan sonra o isimlerin hiçbirinin bir daha gündeme gelmesine mahal bırakmayarak kazandı.
Tanınmayan, bilinmeyen, daha çok toy isim, ne özelliği var ki bu Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul adayı oluyormuş diyenleri mahcup ederek kazandı.
***
Aday oldu, kendisini sokaklara attı, çatkapı yaptı, kendisini eleştirenleri hoşgörü ile dinledi, eyvallah dedi, elini sıktı, sabretti, nefes aldı, öfke kusmadı kazandı.
Partiden olmayanların; 'Cumhuriyet Halk Parti'de siyaset yapanlar dine bağlı değiller' söylemini, partili olanların da 'Biz dindar parti değiliz' söylemlerini yerle bir edercesine, her zamanki gibi, namazını kıldı, camide eline aldı, Arapça Kuran'ı Kerim okudu kazandı.
Daha önce hayatında hiç Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermeyenlerin bu seçimlerde sırf Ekrem İmamoğlu'ndan dolayı partisine çok oy taşıyacağından dolayı kazandı.
***
Dedik ya; 31Mart 2019 Pazar akşamı sandıklardan ne çıkar bilemeyiz ancak; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerden önce de kazandığını ilan edebiliriz.
Yine belirtelim, yerel seçim takvimi başlamadan önce bir gazeteci 'Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Kazanabilir' diye yorum yapsaydı çok uçuk bir yorum olarak karşılanabilirdi.
İşte o yerel seçim takvimi sona erdiği günlerde, sandıkların konmasında 2-3 gün kala, şayet biz buradan ''Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanabilir' diye yorumlarda bulunuyorsak ve bu yorumumuz çok uçuk gelmiyorsa.
Ekrem İmamoğlu bunu sağladığı için kazandı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi