Ekrem İmamoğlu resmen kazandı gerisi teferruattır...

Açık ve net konuşalım. Türkiye tarihi bir seçim yaşadı ve bu seçime olumlu damga vuran kişi Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu olmuştur.
Olumsuz damga vuran olay ise Türkiye'nin resmi haber alma ajansı olan, Anadolu Ajansı olmuştur.
Türkiye genelinde daha önceki seçimlerde çok çok erken saatlerde sonuçlar tamamlanmasına rağmen, dün akşam başa baş geçen bir yarıştan dolayı İstanbul seçim sonuçları ben bu yazıyı yazdığım saatte veriler girmeyerek dondurulmuştur.
Bu durum 31 Mart 2019 yerel seçimlerine gölge düşürmüştür.
Bu durum Türkiye demokrasi tarihine gölge düşürmüştür.
Bu durum İstanbul seçimlerine gölge düşürmüştür.

Fark %98.8'de dondu kaldı!
Bakın dün akşam saatlerinde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Seyrantepe'de bulunan SKM'ne giderek orada sonuçları bekleyelim dedim.
Saat 19.30 civarı Ekrem İmamoğlu ile selamlaştım ve kendisine şans ve başarı diledim.
SKM'de yüze yakın basın mensubu vardı.
İmamoğlu ilk açıklamasını saat 20.30 civarı yaptığında televizyonlarda sonuçlar sandıkların yüzde 40'ın açıldığını ve AK Parti Adayı Binali Yıldırım için % 51 CHP Adayı İmamoğlu için % 46.5 görülmekteydi.
İmamoğlu ise açıklamasında kendi verilerine göre sandıkların % 27'sinin açıldığını ve knedisinin %51 rakibinin ise % 44 civarında olduğunu söylüyordu.
Daha sonra sık sık kürsüye gelerek açıklamalarda bulunan İmamoğlu ülke genelinde verileri veren tek kurum olan Anadolu Ajansı'nı uyararak verileri sağlıklı vermediğini ve en son da saat gece yarısı geçtiğinde bir saatten fazla İstanbul sonuçlarını % 98,8 oranında neden dondurduğunu soruyordu.

İmamoğlu 2 bin oy öne geçti
Oysa AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan bize ulaşan verilere göre İmamoğlu 4.143.655 oy alırken, AK Parti Adayı Binali Yıldırım ise 4.141.479 oy aldı görülmekteydi.
Bu veriye göre İmamoğlu 2 bin oy rakibini geride bırakıyordu.
Şuanda saat 01.15, gazete baskıya gitmek zorunda ve yazımı yazıişlerine vermek zorundayım.
Peki İstanbul sonuçları ne olur?
Ülke genelinde zaten birçok belediye el     değişti.
Bölgemiz ilçelerde birçok ilçe el değişti.
Adalet ve Kalkınma Partisi ülke genelinde oy kaybetti.
Ankara'yı kaybetti.
Antalya'yı kaybetti.
Adana'yı kaybetti.

Ekrem İmamoğlu ezdi geçti
Kim ne derse desin Türkiye artık yeni bir lider kazanmıştır.
Ekrem İmamoğlu'na İstanbul verilir mi bilemem ama artık Ekrem İmamoğlu'nun önünde kimse duramaz.
Örneğin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'nin yaptığını yapmayarak her an basının karşısına çıkarak gerçek bir lider nasıl olur göstermiş oldu.
Bütün tahminleri alt üst ederek İstanbul'da şimdiye kadar partisinin gelmiş geçmiş en yüksek oyunu aldı.
Dört milyondan fazla oy alarak rekorları     alt üst etti.
Adaylık sürecince gösterdiği performans ile, seçim akşamı yaptığı açıklamalar ile gönülleri feth etti, yüreklere derman oldu.
Fazla uzatmayalım ve şöyle diyelim.
Ekrem İmamoğlu kesinlikle kazanmıştır, gerisi teferruattır...

Bölgemiz ilçelerinde neler oldu?
Bu paragrafta ise bölgemiz ilçeleri kısaca yorumlayalım.
Silivri'de gerek CHP adayı Özcan Işıklar'ın görevde bulunduğu 10 yıl içerisindeki bazı hatalarına tepki koyan CHP seçmeni gerek ise DSP adayı Selami Değirmenci'ye giden CHP oyları, Cumhur İttifakı adayı Volkan Yılmaz'ı başkanlık koltuğuna oturmuştur.
Volkan Yılmaz da tıpkı Esenyurt adayı Bozkurt gibi ilçe halkının beğenisini kazandığı için seçimleri kazanmayı başarmıştır.
Büyükçekmece'de aslında bütün olumsuzluklara rağmen AK Parti Adayı Mevlüt Uysal iyi ol alsa da tecrübeli siyasetçi CHP adayı Hasan Akgün altıncı defa seçim kazanarak rekor kırdı.
Çatalca seçimlerine CHP adayı Cem Kara'nın rahatsızlığı yön vermiştir ve ilçe halkı CHP'yi cezalandırarak AK Parti adayı Mesut Üner'den yana tavrını koymuştur.
Beylikdüzü'nde sürpriz yaşanmadı. İmamoğlu'nun rüzgarı ile birlikte CHP adayı mehmet Murat Çalık yüksek bir oy oranı ile seçimleri kazandı...
Esenyurt'ta hem ilçenin öz evladı CHP Adayı Kemal Deniz Bozkurt çok doğru bir adaydı ve seçimleri kazandı.
Hem de AK Parti Adayı Azmi Ekinci'nin dışardıdan getirilmesine ilçe halkı özellikle Ak Parti seçmeni tepkisini koyarak dirsek gösterdi.
Sonuçta bence kazanan Esenyurt olmuştur, Kemal Deniz Bozkurt'un çok çok başarılı olacağına inanıyorum...
Avcılar'da DSP adayı Handan Toprak için seçimlerden önce yaptığım tahminimde en fazla ikibin oy alır demiştim ve beni yanıltmadı.
CHP Adayı Av. Turan Hançerli çalışkanlığı, becerisi ve hayat hikayesinin ilçe halkı üzerindeki etkisi ile seçimleri rahat kazandı...
Küçükçekmece'de de CHP Adayı Kemal Çebi yıpranan başkan AK Parti adayı Temel Karadeniz'e karşı başarılı olarak seçimleri kazandı...
Aslına bakarsanız ülke genelinde birçok yerde olduğu gibi, İstanbul seçimlerinde de şayet CHP başarılı olmuş ise bunu ittifak     ortakları İyi Parti ve halk ittifakı kurduğu siyasi partilere borçlu.
HDP'nin oylarını bu anlamda inkar etmemek gerekiyor.
Ve yine şayet demek zorundayım ki, Silivri ve Çatalca'da HDP oyları fazla olsaydı CHP bu ilçelerde seçimleri kaybetmemiş olacaktı...
Bu yazımızı burada sonlandıralım...
Seçim değerlendirmemizi yazmayı sürdüreceğiz....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi