Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Kazanan Mesut, kaybeden kim?

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner! 5 yıllık süre için kendimizi alıştıralım bu unvana!
Çatalca'da seçime bir yıllık bir süre kalması itibari ile 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmış olan Sayın Cem Kara'ya uyarı üzerine, uyarılarda bulunan defalarca köşe yazıları yazdım.
"Bu ekip ile Ferhatpaşa Mahalle Muhtarlığı Alınamaz" dedim. Ama anlatamadım.
Bugün için Çatalca'nın Belediye Başkanlığı Makamını ve rozetini kazanan kişisi elbette Mesut Üner! 
Kaldı ki öyle olacağı ile ilgili de sanırım bir çoğunuz demek istediklerimi zamanında anlamışsınızdır. 
Ben bir Çatalcalı vatandaş olarak 10 yıl boyunca bu ilçeye hizmet etmeye çalışan ve beceriksiz bir kadro ile bu ilçe halkına gecesini, gündüzünü katarak, sağlığını bile hiçe sayma pahasına uğraşlar veren Cem Kara'ya, Cem Hocamıza teşekkürü yine de bir borç biliyorum. 
Bugün eğer seçim kaybedildi ise, bu Cem Kara'dan çok başarısız ve beceriksiz kadrosunun eseridir. 
Aynı şekli ile CHP İlçe Yönetiminin de bariz hataları ve kendisini tamamen belediye çalışanı imajına bürüyen ilçe başkanının hatasıdır. Herkese ayar vermeye çalışırken, kedisine bu halk ayar vermiştir... 
Ve tarihinde ilk defa AK Parti Çatalca'da seçim almıştır. Mesut Üner'in adam gibi adamlığı, yine aynı şekilde AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan'ın halkın gözünde çizdiği pozitif imaj... 
Şunu demek istiyorum; 
Belediye Başkan Adayına omuz verecek olan İlçe Teşkilatı, örgütü adına ne derseniz deyin işte, İLçe Yönetimi ve ekibidir. Ama seçimin tüm kaderini siz gönülden çok, maddiyat içerisinde, maaşlı kişiler ile yapmaya kalkar ve ömrü hayatı boyunca devletten aldığı maaş ile siyaset yapmışların sırtına yüklerseniz yenilgiyi ilk baştan kabul etmek zorunda kalırsınız. 
Bu seçimin kaybedileceğini, seçimin koordinesinin başında olduğunu iddia eden güzel kardeşlerimiz de, belediye imkanları, kiralık araç ve belediye şoförleri ile siyaset yapmaya çalışan ilçe başkanı da ne yazık ki çok iyi biliyorlardır. 
Ve yine göreceksiniz ki, ilçe başkanlığı görevden alındığında, 5 yıl muhalefette kaldığında, ilçe binasının kirasını ödemekte bile sıkıntı yaşandığı günlere dönecektir. 
Herkes Kolcuoğlu kardeşler de değil ha! Kendi yerlerini bedelsiz olarak ilçe binasına çevirsin. 
Kısacası bu seçimin galibi ne kadar Mesut Üner ise, kaybedeni çok çok fazla. 
Öncelikli olarak belediyede iken on binlerin kalbini kıranlar koltuk gittiği için sokakta kendisine selam bile veren kişi bulamayabilirler. 
Neyse işin en can alıcı noktasına gelelim!
Çatalca Belediyesinin katkıları olmadan, ben Halil Gök'Ün ilçe başkanlığını sürdürebilirliğine inanmıyorum. Kaldı ki şu saatten sonra CHP içerisinde yüksek sesle konuşanların da bir hayli çoğalacağı aşikar. 
O sebeple! Herkes yeni bir CHP İlçe Başkanına ve maaşlı değil, gönüllü siyasilere hazır olsun CHP'de... 
Tekrar ediyorum, 10 yıllık süre içerisinde bizlere hizmet etmek için ecesini gündüzüne katan ve sağlığını bile bir kenara koyan Cem Başkana bir defa daha teşekkür ediyorum.
Ve Çatalca halkının teveccühünü meclis üyelerinden bile daha fazlası ile alan, samimiyet ile o koltuğu hak ederek kazanan Çatalca Belediyesinin Yeni Belediye Başkanı Mesut Üner'e de başarılar diliyorum. 
Herkes bilsin ki Çatalca'da siyasi dengelerin alt üst olmasına sayılı günler kaldı. İşte o gün asıl kaybedenleri tek tek göreceğiz. 
Ve yaptığım tüm tahminler tam anlamı ile tuttu. Çatalca'da çok büyük oy farkı olmadan bir oy sayım süreci sonrası AK Parti! İstanbul'da ben bu yazıyı yazana kadar ki zamanda CHP, İlçe Belediye Meclisinde 11-11+3 ile meclis üyesi dağılımı! 
Teşekkürler Çatalca! Beni hiç yanıltmadın. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi