Rahsa Pınar Çetinkaya

Rahsa Pınar Çetinkaya

Etekler ve pantolonlar

Senaryosunu Mine Artu'nun yazdığı Serkan Budak'ın yönettiği 'Etekler ve Pantolonlar'ın yapımcısı Ali Temiz.
35. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi Yılın Tiyatro Ödülü, Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödüllerinde 2021 yılının ' En İyi Tiyatro Oyunu ' ödülüne layık görülen oyunda fevkaladenin fevkinde oyuncular kim mi, hemen söyliyeyim. Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç rol alıyor.

Tek perdede oynanan muhteşem üçlü ile finalde "neden bitti, ne çabuk bitti" gibi söylemleri ayakta alkışlayarak düşünebilirsiniz. Zira oyun her an kahkaha bombardımanı sağlarken, düşündürmeyi başarabilen güzel bir oyun.

Oyunu güzel yapan elbette tek başına konusu değildir oyuncularının fazlasıyla hakkını verdiği rolün ayakta alkışındadır,kalite etikette değil içeriğindedir. Bir bütünlük içindedir. Bu oyunda dört yapraklı yonca kısmı da
Oyuncular Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç ve emeği geçenlerdir.

Oyun hakkında fazla bilgi vererek, hevesinizi yarım bırakamam. Tek söyleyeceğim kadınların dayanışmasını ve hayatın en zorluğunu yüklenmesini kahkahalarla izleme garantiniz var. Üstelik buna kadın erkek aynı şekilde gülüp alkışlıyor. Taraflı değil adil bir gösteriyi izlersiniz. Çok uzun zamandır böyle gülmediğinizi fark edeceksiniz. Çünkü oyuncular karakterlere fazlasıyla büyük bir güç vermiş ve iyi ki geldim diyeceksiniz.

Gelelim oyunculara;
 

Nurseli İdiz; tavrına hayran olduğum nadide bir kişiliktir. Sahnede devleşir, rolünün hakkını sonuna kadar verir. Başarısız rolü yoktur, yani kendi adına elini attığı her rolü adından söz ettirir. Boşuna Boğaziçi üniversitesini birincilikle kazanmamış bence. Yüreğinin sesi dinlemiş sonrasında ve sanata aşkını, enerjisini alkışların karşılığında aldıkça eminim Nurseli hanım da ne kadar doğru karar verdiğini görmüştür.
Kendisi ile barışık, şeffaf, bilgili, kibar, zarif, samimi, saygılı ve açık sözlü biridir. Benim gördüğüm Nurseli İdiz böyledir. Sahne önünde, perde arkasında, kamera önünde, yemek masasında ve kulisinde aynı şeffaf kişidir.

Oyuna Nurseli İdiz için gittim bunu itiraf etmeliyim fakat Nergiz Kumbasar'ı izlemekten müthiş keyif aldım. Nasıl doyurucu güzel bir oyunculuk öyle, hayran kaldım. Kendisi ile tanışınca bu hayranlık tavan yaptı. Güzelliği kadar doğal, oyunculuğu kadar naif bir zarafetle, samimiyetle buldum kendisini. Eski bir dost edasıyla gözleri sevgiyle ışıldıyordu. Molasız olan oyunun yorgunluğu onları teyet geçmiş resmen.
Muhteşem güzel dev bu ikili...

Ya üç kişilik oyunun en genç hanımı, sizce bu iki devin arasında nasıldı? Ben bu topuklulularla, eteklilerle aynı sahnede devleşme yolundayım der gibiydi. Sıfır beden harika fiziği ile sahnede şarkıcı rolündeyken büyük alkışı topladı. Şarkı asıl sahibine yakışır diyenler bu rolü muhakkak izlemeli. Kimya Gökçe Aytaç ses tonundaki vurgulamalarla değil oyunculuğu ile ben tiyatrocuyum TV de gördüğünüz ile not veremezsiniz der gibi kendinden emin ve başarılıydı.

Sahne nasıldı dedi bir arkadaşım ve "vallahi hiç o detaylara girmedim gözüm oyunculardaydı" diyince fark ettim mekanın semeri değil kalitesinde ve oyuna emek harcayan herkesin inci tanesi kıymetli katkıları ile o ayakta alkışı haketmesinde gizlidir.

Etekler ve pantolonlar ödüllerinizin devamını alkışlamak dileği ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahsa Pınar Çetinkaya Arşivi